אסירים, תיירים, מוגבלים וקשישים שאינם יכולים לצאת את ביתם. לידי חדשות 2 Online הגיעה רשימת ה"מצביעים" בבחירות בנצרת, שהביאה כפי הנראה את היועץ המשפטי לממשלה להמליץ על קיום בחירות חוזרות בעיר. חוקר פרטי שהחל בעבודת איסוף חומרי ומידע בתקופה האחרונה, הצליח לתעד גם אנשים מוגבלים ומבוגרים שאינם יכולים לצאת מביתם - כשהם מעידים שהצביעו לכאורה ביום הבחירות.
רוצים לקבל עדוכנים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כך למשל, מופיעים ברשימה תושב העיר שנמצא בארצות הברית, אחר שנמצא בקנדה ונוספים ששוהים בחצי האי סיני - כמי שנתנו את קולותיהם.
על פי הממצאים, ניתן לראות ולשמוע שקרובי משפחותיהם של אותם מוגבלים הם אלה שהצביעו במקומם. "ערכנו חקירה סמויה בקרב 42 מצביעים, שבה מצאנו כי 21 מהם הצביעו כשחלקם בכלל שוהים בחו"ל, חלק אחר יושב מאחורי סורג ובריח ואחרים הם קרובי משפחה של מצביעים", אמר החוקר הפרטי. הממצאים, לדבריו, הועברו לגורמים הרלוונטיים שהגישו תלונה במשטרה.
היום, כפי הנראה, הביא המידע הזה את היועץ המשפטי לממשלה וינשטיין להמליץ על קיום בחירות חוזרות בעיר. לפני כחודש הכריע בית המשפט העליון את הכף לטובת ראש העיר לשעבר ראמז ג'ראייסי, אך אז עתר ראש העיר הנבחר עלי סלאם לבית המשפט לעניינים מינהליים בעיר וטען לזיופים בקולות. "הדבר הנכון הוא לקיים בחירות חוזרות", אמרו גורמים בנצרת.
וינשטיין: "נפלו פגמים הפוגעים פגיעה ממשית בטוהר הבחירות"
בהודעה שפרסם היום היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין נכתב כי "בהליך הבחירות לראשות העיר נצרת נפלו פגמים הפוגעים פגיעה ממשית בטוהר הבחירות, ועומדים במבחנים המפורטים בהוראות החוק והפסיקה המצדיקים ביטול תוצאות הבחירות ועריכת בחירות חוזרות לראשות העיר. הפגמים הנ"ל יורדים לשורש העניין ויש בהם כדי להשפיע על תוצאות הבחירות".
"לאור פער הקולות בין הצדדים", הוסיף וינשטיין, "העומד ברגע זה על תשעה קולות, ולפי עמדת משרד הפנים הפער עומד על שבעה קולות, הרי ליקוי זה עלול להשפיע על תוצאות הבחירות ויכול להטות את תוצאות הבחירות למועמד כזה או אחר".
הודעתו של וינשטיין באה על רקע "חומרת הטענות שהעלה המועמד עלי סלאם, שהפסיד בבחירות לאחר ספירה חוזרת של הקולות". בהודעת היועץ המשפטי הובהר כי "נערכו בדיקות עובדתיות ומשפטיות בשיתוף הגורמים המוסמכים במשרד הפנים, בשב"ס ובמשרד המשפטים, אשר על יסודן גובשה העמדה".