הראיות החדשות שהובילו את הפרקליטות לחזור בה מכתב האישום נגד חגי פליסיאן בפרשת הברנוער התבררו ממש במקרה, בעקבות תיק חקירה אחר לחלוטין שכלל שימוש בטכנולוגיה חדשנית המאפשרת לשחזר מסרונים שנמחקו בתוכנת הוואטסאפ.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הכל החל כשמשפחה של קטינה הגישה תלונה במרחב איילון על עבירות מין שביצע בקטינה אביה החורג. בין היתר נטען בתלונה שיש תיעוד לחלק מעבירות המין בהודעות בתכנת המסרים המידיים "וואטסאפ" ששלח האב החורג לבתו החורגת.
אלא שמכשירי הטלפון נבדקו ולא נמצא בהם תיעוד. משפחתה של הקטינה נעלבה מהטיפול במקרה, ופנתה לחברה פרטית שהצליחה לשחזר את הודעות ה"וואטסאפ" שנמחקו. בגין הממצאים נפתחה חקירת החשדות מחדש.
המידע הועבר לפרקליטות שהעבירה אותו למשטרה, וביחד הובן שמומחי הסייבר של המשטרה משתמשים בתוכנות ישנות מדי. המומחים הבינו כי יש בשוק תוכנות חדשות יותר, והוחלט לבדוק מחדש - ובפעם החמישית - את מכשירי הטלפון הסלולרי של חגי פליסיאן ועד המדינה.
חברת הטכנולוגיה הזהירה שמדובר בבדיקה ניסיונית ושהיא עלולה לגרום להשמדת המכשירים. במשטרה לקחו את הסיכון וערכו את הבדיקה. בטלפון של עד המדינה לא צלח הליך השחזור של המסרונים, אבל בטלפון של פליסיאן הצליחו החוקרים לשחזר את ההודעות שהביאו למפנה הדרמטי בתיק.
"במכשיר של פליסיאן לא נמצאו עקבות למחיקות של הודעות"
מי שהייתה ממקבלי ההחלטות בפרשה בפרקליטות מחוז תל אביב, עו"ד אשרה גז אייזנשטיין, סיפרה מוקדם יותר הערב לחדשות 2 כי "המשטרה לא זנחה או לא לא התייחסה לטענות פליסיאן. בדקנו את הטענה ובדקנו את הפלאפון שנשא פליסיאן שהיה מסוג אייפון וגם את זה שנשא עד המדינה. שני המכשירים נבדקו, ובמכשיר של פליסיאן לא נמצאו עקבות למחיקות של הודעות וואטסאפ".
לטענתה, ההתנהלות של עד המדינה הדליקה נורה אדומה ועל כן המכשירים האלו נבדקו מספר פעמים אך לא נמצא בהם זכר להודעות. "רק לפני שבועיים-שלושה, באמצעות חברה שמייצרת תוכנות לבדיקת מכשירי טלפון ושחזור התכתבויות הן נמצאו", הוסיפה.
היא ציינה כי הפרקליטות והמשטרה לא קפאו על שמריהן גם לאחר הגשת כתב האישום. "המשטרה והפרקליטות פעלו ביעילות ובצורה נכונה וצודקת והמערכת באמת ראויה לכל הערכה בעניין הזה", סיכמה הפרקליטה.