נעים סורי נחשב במשך שנים לאסיר המסוכן ביותר בישראל. מסוכן עד כדי כך שכל פתיחה של סורגי התא שלו דורשת אישור של מפקד הכלא, וגם כשסוהרי הכלא נכנסו לתאו - הם עשו זאת רק בקבוצות. עדות נוספות למסוכנותו עולה מהעובדה שאת עורכי הדין שלו פגש רק מבעד למחיצת זכוכית. אז איך קורה שאסיר כזה יוצא לדובב אסיר אחר בשירות המשטרה?
סורי הורשע באין ספור עבירות אלימות קשות. בין היתר הוא הורשע בהריגת אסיר במהלך שהותו בבית הסוהר. במשך שנים התנגדו במשטרה ובפרקליטות באופן גורף לכל בקשה לשחרר אותו לחופשות. באופן תמוה ביום בהיר אחד כפי שנטען מכתב אישום שהוגש היום, המשטרה הפרקליטות, ושירות בתי הסוהר אפשרו לסורי לצאת מהכלא ליום אחד כדי לסייע בפענוח של מקרה רצח. הוא היה אמור להיפגש עם עזמי הווארי החשוד ברצח - ולדובב אותו. על פי כתב האישום הוא יצא מהכלא, פגש את הווארי ורצח אותו ביריות אקדח.
נעים סורי עצמו טוען כי הוא חף מפשע, אבל הסיפור לא מסתיים בכך. על פי כתב התביעה, כשהרוצח נעצר בסופו של דבר, נציגת הפרקליטות עו"ד שלווה לוין חתמה עם סורי על הסדר טיעון שבמסגרתו הומר סעיף הרצח בהריגה. העונש שדרשה הפרקליטות להשית על הרוצח המסוכן. הוא רק 13 שנות מאסר. בכתב התביעה שהוגש היום על ידי פרקליטם של בני משפחת המנוח הם טוענים למחדל.
כעת תובעים בני משפחתו של הנרצח את הפרקליטות, את המשטרה, את שירות בתי הסוהר ובאופן חריג גם את התובעת לוין באופן אישי, באחריות לסדרת הכשלים החמורים לכאורה שהסתיימו ברצח. "הגשנו תביעה אזרחית באופן יוצא מגדר הרגיל גם כנגד שלווה לוין עצמה, משום שהיא לפי הבנתו הייתה המוח ההוגה מאחורי כל התחבולה המזוויעה הזו", סיפר עו"ד אביגדור פלדמן, פרקליטם של התובעים.
חשוב להדגיש כי עדיין לא הוגש כתב הגנה מצד הנתבעים. מהפרקליטות נמסר בתגובה כי "העובדות המתוארות בכתב התביעה רחוקות מלהיות מדויקות. לא הייתה כל אינדיקציה לכך שנעים סורי עלול לפגוע במנוח. להיפך, הוא היה בן בריתו". במשטרה מציינים כי ישיבו לטענות רק בבית המשפט כמקובל.