בבית משפט השלום בירושלים נחתם היום (ג') הסדר פיצויים בין המדינה לבעלי הקרקעות הפלסטינים שעל אדמתם נבנה המאחז עמונה. על פי ההסדר, המדינה תשלם לששת התובעים 300 אלף שקלים בגין אובדן פרנסתם. אם מבני המאחז לא יפונו עד 2015, המדינה תשלם עוד 48 אלף שקלים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תביעת הפיצויים הוגשה בשנת 2008, במקביל לעתירה לבג"ץ על ידי בעלי האדמות באמצעות עורכי הדין מיכאל ספרד, שלומי זכריה ומוחמד שקיר מטעם ארגון "יש דין", שדרשו לפצות את בעלי האדמות על הפרת חובתה של המדינה לפנות את המאחז הלא חוקי על אדמתם.
בעלי האדמות - תושבי סילוואד, עין יברוד וטייבה, ביקשו לאכוף את צווי ההריסה שכבר הוצאו למבנים במאחז, והם עדיין ממתינים לפסיקת בג"ץ.
"מדינת ישראל מפירה כבר שנים את חובתה כלפי בעלי אדמות פלסטינים בכל רחבי הגדה המערבית, שישראלים פלשו לאדמותיהם וגזלו אותם", אמרו עורכי הדין ספרד וזכריה. "מחדל זה, אליו מתלווה הזרמת כספי ציבור למאחזים בלתי מורשים, גורם לנזקים עצומים לחקלאים הפלסטינים. הפיצוי שתשלם המדינה בתיק זה הוא רק רכיב אחד של עשיית צדק עם בעלי האדמות".
בג"ץ דן בנושא פינוי המאחז מספר פעמים, ועד כה דחה אותו בהתאם לבקשת המדינה. לפני שנה נתנו השופטים זמן נוסף לבעלי המאחז להוכיח כי רכשו כדין את הקרקעות שבהן התיישבו מידי הפלסטינים.