דנקנר הולך ומסתבך: פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום (ב') כי בכוונתה להגיש כתב אישום נגד איש העסקים במסגרת פרשת הרצת המניות בקונצרן איי.די.בי, בו איבד את השליטה אתמול. דנקנר יעמוד לדין בכפוף לשימוע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גם איתי שטרום, חשוד נוסף בפרשה, קיבל מכתב זימון לשימוע במסגרתו הובהר לו כי בכוונת הפרקליטות להעמיד אותו לדין. עדי שלג ישמש כעד מדינה. לאחר שיוגש נגדו כתב אישום, הוא יודה באישומים ויורשע.
ההכרעה הסופית להגיש כתב אישום נגד דנקנר התקבלה על ידי הגורמים הבכירים ביותר בפרקליטות בראשות פרקליט המדינה החדש, שי ניצן, בעקבות המלצת פרקליטות מחוז תל אביב.
בשבוע שעבר פורסם כי פרקליטות מיסוי וכלכלה סבורה שיש די ראיות כדי לזמן את דנקנר ושטרום לשימוע. לאחר שגוייס העד המרכזי בפרשה, נערכה פגישה בפרקליטות המדינה שבה נכח פרקליט מחוז ירושלים, אלי אברבנאל. לאחר הפגישה, עדכן אברבנאל את ניצן והתקבלה ההחלטה הסופית לזמן את דנקנר ושטרום לשימועים לפני הגשת כתבי אישום.
חשד: פעלו בדרכי תרמית למען ההנפקה
לפני כחמישה חודשים העבירה הרשות לניירות ערך לפרקליטות את תיק החקירה נגד דנקנר, איתי שטרום ועדי שלג, עם המלצה להעמיד את השלושה לדין פלילי בגין עבירות תרמית בניירותערך, עבירות דיווח, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, עבירות הלבנת הון ועבירות של שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה.
במרכז החקירה עמדה הנפקת אי.די.בי אחזקות, שבה גייסה החברה 321 מיליון שקל ב-23 בפברואר 2012. מהחקירה עלה החשד כי בעל השליטה בחברה, דנקנר, הפעיל את שטרום, שבתורו הפעיל שלג, כדי שיפעלו להשפיע בדרכי תרמית על שערי מניית הקונצרן - זאת במטרה לשפר את סיכויי הצלחת ההנפקה והמחיר שיתקבל בה.
על פי החשד, שטרום, באמצעות חברת ISP שבבעלותו, ותוך שהוא מפעיל את שלג, פעל כך שהם רכשו את מניות אי.די.בי במהלך המסחר, ולאחר מכן מכרו אותן לגורמים שונים, המקורבים לדנקנר, במחירים נמוכים ממחירי הרכישה. במקביל, הם המשיכו לרכוש את המניות במסחר בשערים גבוהים יותר.
אתמול החליט בית המשפט להעביר את השליטה בקונצרן איי.די.בי מידיו של דנקנר אל איש העסקים אדוארדו אלשטיין ושותפו מוטי בן משה. השופט איתן אורנשטיין עיכב את ביצוע פסק הדין ב-15 יום כדי לאפשר לדנקנר להגיש ערעור - אך איש העסקים משך את בקשתו לעיכוב ביצוע והבעלות הועברה מיידית לאלשטיין ובן משה.