מלחמת לבנון השנייה שפרצה ביולי 2006 הפתיעה את תושבי הצפון, שלא היו ערוכים למתקפת טילים מסיבית לעבר היישובים. אחד האירועים הקשים שזכורים מהמלחמה הוא מותם של שמונת עובדי הרכבת שנהרגו כתוצאה ממטח הטילים הקטלני שנחת בבוקר יום ראשון במוסך הרכבת במפרץ חיפה.
פגיעת הטילים שנחתו ללא התרעה, גרמה כאמור למותם של עובדי הרכבת ולפציעתם של עשרות נוספים שלא יכלו להימלט מפניהם. אחד הפצועים, מכונאי לשעבר בשם חיים נודלמן מקריית אתא שנפצע באירוע, הגיש היום כתב תביעה נגד רשות הנמלים והרכבות באמצעות עורך הדין ישראל יונגר לבית המשפט המחוזי בחיפה. בנוסף תובע העובד את מדינת ישראל ואת חברת הביטוח של הרכבת.
נודלמן מאשים את מעסיקיו ברשלנות וטען בכתב האישום שלמרות המצב הביטחוני החמור ששרר בימי המלחמה, לא ננקטו צעדי בטיחות שהיו לדבריו מתחייבים מהמצב. לדברי העובד, ההנהלה הכריחה את העובדים להתייצב לעבודה, למרות שלא הייתה היערכות מיוחדת למקרה חירום, וזאת לאחר שהעובדים הביעו את חששם מכך שאין אמצעי מיגון במקום העבודה.
פגיעה בשמיעה ורסיסים בכל הגוף
בהמשך כתב התביעה טוען העובד רק לאחר מותם של שמונת העובדים שונו נהלי העבודה והחלו בעריכת תרגולות בטיחות, אשר התקיימו כמובן באיחור. בנוסף טוען העובד שעצם העובדה שהעובדים עסקו בעבודה שאינה חיונית כשהם עובדים ללא אמצעי מיגון, הנה רשלנות ששום אדם או רשות ציבורית סבירים היו נוהגים על פיה.
פגיעת הטילים הותירה בעובד פגיעה פיזית ונפשית קשה שגרמה לו להפסיק את עבודתו ויצרו הוצאות רבות על תרופות, טיפולי פיזיותרפיה וטיפולים נפשיים ממושכים. נוסף לפגיעה הישירה שגרמה לעובד להפרעות שמיעה ולפגיעות מרסיסים בכל חלקי גופו, נקבעו לו 19% אחוזי נכות לצמיתות.
כתב התביעה מפרט את מגוון הנזקים שנגרמו לעובד אשר בגינם הוא דורש פיצויי בסך יותר מחצי מיליון שקלים, בעזרתם הוא מקווה לחזור לשגרת חייו עד כמה שניתן, כפי שהייתה לפני הפגיעה הקשה. עורכי דינו של נודלמן הדגישו שמדובר בתביעה ראשונה מסוגה, אולם ציינו שעשרות נפגעים נוספים צפויים להצטרף לתביעה בהמשך.