שנה אחרי פיצוץ פרשת הביציות ברומניה - מגיע הפרק הבא: חמש נשים בשנות ה-30 ו-40 שהיו ביום הפלישה של כוחות המשטרה על מפראת "סאביק" ברומניה, החליטו לתבוע את משרד הבריאות, את בית החולים בני ציון וגם את ד"ר לויט באופן אישי. התובעות טוענות כי הן בטוחות כי יש קשר ישיר בין בית החולים לאותה מרפאה ברומניה.
לטענתן, הכלים הסניטריים ואפילו המצעים שהיו במרפאה ברומניה העידו על כך, על הקשר בינה לבין בית החולים בני ציון - ועל כן יש לו את מלוא האחריות לאשר אירע. מה גם, שלטענתן עם סיום הפרשה ושחרורם של הרופאים, לא הקים משרד הבריאות ועדת בדיקה ולא העמיד אף אחד לדין בפרשה.
אחת הנשים המתלוננות שיחזרה היום את אותו יום בו נערכה הפשיטה על המרפאה: "נכנסתי לחדר ופתאום הייתה פלישה של אותו כוח משטרתי רומני. בהתחלה חשבתי שזאת התקפת מחבלים. לא ידעתי מה זה. אבל עם מצלמות הטלוויזיה הבנתי שיש כאן איזושהי בעיה. התחילו לצעוק, הייתי על השולחן עם המכשיר שנמצא בתוכי".
משרד הבריאות ובית החולים: "לא ידענו"
משרד הבריאות וביה"ח בני ציון טענו לאורך כל הפרשה כי אין להם שום קשר עם המרפאה ברומניה וכי הם לא הפנו אליה נשים. "מדובר בעבודה פרטית של שני רופאים מחיפה", אמרו במשרד הבריאות ובבית החולים.
ואולם, בכתב התביעה שיוגש בימים הקרובים נחשף מכתב ששלח משרד הבריאות לבית החולים בני ציון כבר בספטמבר 2006, שלוש שנים לפני הפשיטה, ובו נכתב בין השאר: "חל איסור על הפעלת היחידה ברומניה לשם קבלת תרומת ביציות עבור נשים נזקקות בארץ. יש ליידע את כל הנשים המטופלות אצלכם, המיועדות לטיפול בחו"ל". המכתב הזה מעיד, לכאורה, על כך שבמשרד הבריאות דווקא ידעו - בניגוד לטענתו.
מבית החולים בני ציון נמסר הערב בתגובה: "מדובר בעבודה פרטית של הרופאים, אין לנו שום קשר לכך - לא לפני הפשיטה ולא אחרי. נמנענו מקשר ישיר עם המרפאה".