בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר הבוקר 4 שנות מאסר וחצי, ועוד שנה וחצי מאסר על תנאי, על ענת קם, שמסרה מסמכים צבאיים מסווגים לעיתונאי "הארץ" אורי בלאו בזמן שירותה הצבאי. קם נמצאת במעצר בית מאז חשיפת הפרשה, לפני שנתיים, אולם ימי מעצר הבית שריצתה קם לא ינוכו מעונש המאסר שנגזר עליה.
השופטת נורית אחיטוב כתבה בגזר הדין כי "אין מדובר במעידה אקראית וחד-פעמית בבחינת איבוד רגעי של שיקול הדעת. המדובר בשרשרת של פעולות שבכל שלב ושלב הייתה יכולה הנאשמת לסגת מביצוען. האופן והשיטתיות שבהם פעלה מצביעים על מעשים מתוכננים ומודעים שבסיומם מטרה".
"קשה לחשוד בנאשמת, בוודאי בהתחשב ברמת האינטליגנציה בה ניחנה, שלא הבינה את האיסור המובנה שבהוצאת מידע מסווג מרשות צה"ל לידיה הפרטיות", ציינה השופטת. "קשה עוד יותר להשתכנע שלא הבינה את המשמעות, ההשלכות והסכנה שבהעברת המידע העצום לידי עיתונאי לשם פרסומו. טענתה שמדובר היה במעשה טיפשות גרידא מיתממת, והינה ניסיון מאוחר ולא משכנע לחזור בה מההודאה המפורשת ולתרץ לה ולאחרים את המעשים שלא ניתן בשום דרך להצדיקם".
"עם זאת, הנאשמת ביצעה את העבירות בהיותה בת 20, אישה צעירה שאישיותה הבוגרת טרם הבשילה. הנאשמת מעולם לא הסתבכה בפלילים ואין לחובתה כל הרשעה. היא הודתה במעשים כבר בחקירתה הראשונה, שיתפה פעולה עם החוקרים והעמידה לרשותם את המחשב ובו כל המסמכים כמו כן, הסיכוי שהנאשמת תהיה מעורבת בעתיד בעבירות דומות הינו נמוך", אמרו השופטים - וגזרו על קם 54 חודשי מאסר בפועל.
התובעת: "זה מסר לחיילים - אין להוציא מסמכים"
סניגורה של קם, עו"ד אביגדור פלדמן, ביקש לעכב את ביצוע גזר הדין בשבועיים לצורך בחינת הגשת ערעור. התובעת בתיק, עו"ד הדס פורר-גפני מפרקליטות מחוז מרכז, אמרה: "היום יוצא מסר שוב לחיילים, מסר הרתעתי שאומר כי אין להוציא מסמכים שלא ברשותם".
"נקרא את גזר הדין ונגבש את עמדתנו אם להגיש ערעור", הוסיפה התובעת. "שמעתם בבית המשפט את החומרה הרבה שבה הוא רואה את זה. בית המשפט ציין את מסוכנותם של המסמכים שנגנבו והופצו, וגם אנחנו בהחלט ראינו את זה בחומרה".
המסמכים הסודיים: מלשכת האלוף - לדפי העיתון
בהיותה חיילת בלשכת אלוף פיקוד המרכז, הצליחה קם לנצל את נהלי האבטחה בלשכה והעתיקה למחשב שלה אלפי מסמכים סודיים וסודיים ביותר בעלי רגישות ביטחונית רבה. לאחר שחרורה מצה"ל, יצרה קשר עם עיתונאי "הארץ" אורי בלאו והעבירה לו את המסמכים, חלקם הוא פרסם מאוחר יותר.
קם נעצרה כבר בשנת 2009 והודתה בחקירתה בשב"כ מסירת המידע לאורי בלאו. נגד קם בת ה-24 הוגש כתב אישום בינואר 2010 בעוון ריגול חמור ללא כוונה לפגוע בביטחון המדינה. בסופו של דבר היא הורשעה במסגרת הסדר טיעון בהחזקת מידע סודי ובמסירתו ללא אישור. העונש המקסימלי בחוק לעבירה בה הורשעה עומד על 15 שנות מאסר. חשיפת הפרשה הביאה לשינויים בנהלי אבטחת המידע של לשכות הבכירים בצה"ל.