בג"ץ דחה הערב ברוב של שמונה שופטים מול אחד את העתירה לביטול חוק החנינה למתנגדי תוכנית ההתנתקות.
השופטת ביניש כתבה בפסק הדין כי החוק אומנם פוגע בזכות לשוויון בפני החוק, משום שהוא קובע הסדר של אכיפה בררנית, אך קבעה כי לא מצאה מקום להתערבות בית המשפט העליון בנושא, "שכן הפגיעה עומדת בדרישות פסקת ההגבלה".
"החוק נועד להביא לאיחוי הקרעים שנוצרו בעם בעקבות אותו אירוע ייחודי, לקדם פיוס בין חלקיו, ולאפשר למתנגדי המהלך בלבד - ברובם אזרחים נורמטיביים שומרי חוק אשר בגין מחאתם הפכו למעורבים בפלילים - להותיר משקע זה בעברם תוך פתיחת דף חדש", כתבה הנשיאה ביניש.
"הבחנה אידיאולוגית - אפליה"
"חוק החנינה" עבר בכנסת בינואר 2010, ברוב של 51 תומכים מול תשעה מתנגדים. על פי החוק יופסקו הליכים פליליים בעבירות לא חמורות על רקע תוכנית ההתנתקות והרישום הפלילי בגינן יימחק. להצעת החוק קדמה החלטה של נשיא המדינה שמעון פרס למחוק את רישומם הפלילי של 59 אזרחים שביצעו עבירות במחאה על תוכנית ההתנתקות.
טענתם המרכזית של העותרים נגד החוק היא כי הוא פוגע בשוויון בפני החוק, משום שהוא מעניק לקבוצה מובחנת מבחינה פוליטית ואידיאולוגית פטור מהחלת הדין הפלילי עליהם. השופטת נאור הצטרפה לדעת הרוב של בייניש והוסיפה כי לשיטתה "ייתכן שהפגיעה בשוויון אינה עולה כדי פגיעה במובן החוקתי ובכל מקרה צולח את מבחני פסקת ההגבלה".
לעומתם קבע השופט סלים ג'ובראן בדעת המיעוט כי החוק כן פוגע בזכות החוקתית לשוויון. הוא ציין כי אין בינו לבין שופטי הרוב מחלוקת באשר למשמעויות החברתיות והפוליטיות של תוכנית ההתנתקות והדגיש את חשיבות איחוי הקרע שנוצר בעקבותיה. עם זאת קבע כי "בסיס ההבחנה בין הנאשמים הוא עמדה אידיאולוגית, שאינה הבחנה על רקע שוני רלוונטי ולכן עולה לכדי אפליה".