"אסי אבוטבול הוא ראש ארגון פשע", כך קבע הבוקר נחרצות בית המשפט המחוזי בתל אביב.
אבוטבול הורשע בשורה של אישומים חמורים, ביניהם סחיטה באיומים של אנשי עסקים מהארץ ומחו"ל, הלבנת הון ומתן שוחד לד"ר ג'קי סרוב. עם זאת, החליט בית המשפט לזכות את העבריין מעשרה סעיפים אחרים.
בשל העובדה שאבוטבול הורשע בניהול ארגון פשיעה, יגזור עליו בית המשפט עונש כפול על כל אחת מהעבירות שביצע. זאת בהתאם לחוק החדש במלחמה בארגוני הפשע.
בהכרעת דין שהתפרסה על 570 עמודים הטיחו השופטים ביקורת קשה על ארגוני הפשיעה הפועלים ללא הרף בישראל. "איך אפשר שבחברה מתוקנת יתקיימו מנגנוני הפחדה של בעלי עשייה עבריינית בלתי מתפשרת?", תהה הרכב השופטים.
"אתם קבעתם שאנחנו הפושעים הגדולים במדינה"
השופטת ברכה אופיר-תום ציינה כי אבוטבול, מלבד להתפרצויות הזעם שהפגין באולם, התגלה כאדם פיקח ובעל חוש הומור. היא אף הזכירה את פרשת רצח פרקליטו הקודם של העבריין, עו"ד יורם חכם, שנשארה תעלומה שטרם נפתרה.
במהלך הדיון קם אחד הנאשמים, אלברט סיטבון, וצעק בזעם לעבר השופטים. "אתם קבעתם שאנחנו הפושעים הכי גדולים במדינה", הטיח בהם. "עד היום לא היה לאף מאיתנו עבר פלילי".
גם ברק בופמן, מקורבו של אבוטבול שזוכה מכל אשמה, הביע צער על כך שלטענתו "בית המשפט לא השכיל לראות שאין כאן באמת ארגון פשיעה". בופמן הואשם בכך שהיה אחד מראשי הארגון וסיפק לו יעוץ משפטי, אך מכיוון שהתחבר לחבורת אבוטבול זמן קצר טרם נחשפה הפרשה, הוחלט לזכות אותו.
בפרקליטות קיבלו את הכרעת בית המשפט בסיפוק. "שיתוף פעולה של הפרקליטות והמשטרה מביא להרשעת הבכירים בארגוני הפשיעה", הסבירה נציגת הפרקליטות, עו"ד נורית קורנהאוזר, בתום הדיון. לדברי קורנהאוזר, הדרך להתמודד עם הפשע המאורגן היא אך ורק באמצעות שיתוף פעולה של האזרחים עם גורמי אכיפת החוק.