"אריזת המוצר דומה למיונז רגיל"
"אריזת המוצר דומה למיונז רגיל" | צילום:

תביעה ייצוגית הוגשה באחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד "תלמה" בטענה כי המוצרים "מיוקל", "מיוקל קנולה" ו"מיוקל שמן זית" אינם ראויים להיקרא מיונז. לטענת התובעים, הדורשים פיצויים בסך 20 מיליון שקלים, השימוש בשם "מיוקל" מטעה את הצרכנים לחשוב כי מדובר במוצרי מיונז קלים, למרות שעל פי התקן הישראלי לא מדובר כלל במוצרי מיונז.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בכתב התביעה טוענים הצרכנים כי "על פי התקן הישראלי מיונז מיוצר משמן במים המיוצב בחלמון ביצה וכי במוצרים של תלמה אין כלל חלמון ביצה". עוד טוענים התובעים כי "אין ספק שתלמה השקיעה רבות בעיצוב ומיתוג סדרת מוצרי 'מיוקל' על מנת שהצרכן הסביר יטעה לחשוב כי מדובר במוצרי מיונז קלים". המצג המטעה, כך על פי הצרכנים, נעשה באמצעות אריזת המוצר ותוויתו הדומות למוצרי המיונז הרגילים.

ביצים. יקרות יותר בישראל (צילום: AP)
"אינו מכיל חלמון ביצה" | צילום: AP



לדברי התובעים, הרכיבים המרכזיים של מוצרי "מיוקל" הם מים וסוכר, המהווים 60% מהרכיבים, בעוד שבמיונז אמיתי הרכיב העיקרי הוא שומן צמחי. את צבעו של הממרח הדיאטטי, כותבים התובעים, יוצרים באמצעות צבעי מאכל כתומים. את תביעתם מסכמים הצרכנים באומרם כי "מוצרי ה'מיוקל' ארוזים כמוצר מיונז ועל אריזתם תמונות הגשה של מיונז בצלוחית, דבר שהוא בבחינת הונאת הצרכן".

מתלמה נמסר בתגובה: "התביעה טרם הגיעה לידינו. חברתנו תתייחס אליה בבית המשפט".

לפניות לכתב: ItaiA@ch2news.tv