ההחלטה של מועצת העיר בת ים שלא להדיח את ראש עיריית בת ים שלומי לחיאני בעקבות כתב האישום היא בלתי סבירה - כך טוען בתוקף היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, בתשובה לעתירה שהוגשה בנושא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"נגד לחיאני הוגש כתב אישום המייחס לו שוחד, מרמה והפרת אמונים, פעולה ברכוש אסור לפי חוק איסור הלבנת הון ועבירות מס", ציין וינשטיין, והוסיף כי מדובר בכתב אישום חמור מזה שהוגש נגד ראשי הערים שמעון גפסו מנצרת עילית ויצחק רוכברגר מרמת השרון, נוכח "זיקה הדוקה למשרה הציבורית וחומרת המעשים המיוחסים". גפסו ורוכברגר הודחו מתפקידם בשל כתבי האישום, אך לא נפסלו מלהתמודד בבחירות הקרובות.
בתשובתו ציין וינשטיין כי שר הפנים גדעון סער פועל בדחיפות לקידום הסדר חקיקתי בסוגיית כהונתם של ראשי רשויות שהוגש נגדם כתב אישום. בעוד כשבוע צפוי סער לקיים ישיבה בנושא עם המשנים ליועץ המשפטי לממשלה.
רגע לפני שהבחירות לרשויות המקומיות יוצאות לדרך, הגישה לפני שבועיים פרקליטות המדינה כתב אישום חמור נגד ראש עיריית בת ים שלומי לחיאני בגין שורה של עבירות שחיתות ובהם שוחד והפרת אמונים.
כתב האישום כנגד לחיאני כולל 4 אישומים: שני אישומים שעניינם קבלת שוחד מבעלי עסקים בעיריית בת-ים, אישום העוסק בעבירה של מרמה והפרת אמונים ביחס לפנייתו של לחיאני לתשעה עובדים בעירייה בבקשה שיטלו הלוואות מהבנק ויעבירו לו את הכספים, ואישום שעניינו ניגוד העניינים שבו היה מצוי לכאורה לחיאני בכך שהיה לכאורה בעל מניות בחברה המפיצה מקומון בעיר בת-ים, בשעה שהעירייה התקשרה עם אותו מקומון ברכישת שטחי פרסום. הוא דוחה מכל וכל את החשדות נגדו וטוען כי "תפרו לו תיק".