מפגש טעון הבוקר בין בני משפחתה של שחר גרינשפן, שנפצעה אנושות לאחר שנדרסה על ידי נהג שיכור בבג"ץ: לראשונה מאז התאונה פגש הדורס מרק פטריק את שחר, שהגיעה עם בני משפחתה כדי לדון באפשרות לבטל את הסדר הטיעון המקל. הנהג סירב להסתכל על שחר, או על בני המשפחה, שניסו לשמור על אופטימיות. במהלך הדיון הציע נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס להחמיר את העונש ולשלול את רישיונו של הנהג הדורס לצמיתות, הצעה שלא נשללה על ידי סניגורו של הנהג. הדיון הסתיים ללא החלטה.
"אני לא בטוח שנראה היום תוצאות", אמר אביה של שחר, ישראל גרינשפן, לפני הדיון. "אני לא בקיא בהליך המשפטי, אך אנחנו מקווים שלא נצא בידיים ריקות. מקווה שנצא מפה כמו שאנחנו רוצים לצאת מפה".
לגבי הנהג הפוגע, אותו פגש גם הוא לראשוןנה הבוקר, סירב האב להביע את עמדתו. "אני לא מתייחס לנהג הפוגע, אין לי כוונות לדבר איתו או להתייחס אליו. נשמע את הדברים, אבל אנחנו אופטימיים".
בני המשפחה הגישו עתירה לבג"ץ נגד הסדר הטיעון המקל שחתמה הפרקליטות עם הנהג הפוגע, בה הם דורשים לפתוח מחדש את התיק ולנהל משפט חוזר נגד הדורס. כבר שנתיים וחצי מנהלים בני משפחתה של שחר מאבק יומיומי בשני מישורים: בפן הציבורי הם מובילים את הדרישה לבטל את הסדר הטיעון המקל, אך עוד טרם זה - הם עסוקים בטיפול יומיומי בשחר המשותקת, ובחודשים האחרונים מתעדים את תהליך השיקום הארוך והסיזיפי שהיא עוברת.
יעל גרישנפן, אחותה של שחר הייתה נסערת מאוד בתום הדיון. "אני לא מעבירה ביקורת על השופטים ואני לא יודעת מה תהיה ההחלטה שלהם. אני גם הבן אדם האחרון שמבין בבתי משפט, אבל אני יושבת ושומעת דברים מגוחכים על החיים שלי. זו הרגשה נוראית. גם אם פסק הדין יהיה בסופו של דבר לטובתנו זה לא משנה. מעולם לא חלמתי להיות במצב כזה".
עוה"ד של שחר: משפחת גרינשפן מודרה
בפתח הדיון הציגה עו"ד ענת קאופמן המייצגת את שחר ואת משפחתה בעתירה, את טענתה המרכזית ולפיה, המשפחה מודרה מההליך המשפטי. "לאורך כל הדרך המשפחה ביקשה להיות מעורבת, והתביעה המשטרתית מידרה אותם - אפשר לומר כמעט במכוון", אמרה עו"ד קאופמן. "יש כאן פגיעה קשה באכיפה ובהרתעה. לא היה צורך בהסדר טיעון. אלף שקלים זה קנס על דיבור בסלולרי בזמן נהיגה זה סכום מאוד נמוך".
מנגד טען שחר חסאן, סנגורו של הנהג כי אין ספק שמדובר בהסדר מקל אבל הוא כבר ביצע את העונש. "העותרים מבקשים לתת ביטוי למלחמה בתאונות הדרכים והמטרה הושגה. להעמיד את המשיב לדין זה דבר שעד היום לא נעשה", אמר.
כמעט בכל יום בשבוע מצפה לשחר לוח זמנים צפוף. היא עוברת מטיפול לטיפול וגורפת ניצחונות שאומנם קטנים בממדיהם - אך מהווים צעדים נוספים בדרך להחלמה המיוחלת. בני המשפחה עוסקים בהליכי השיקום כמעט בכל רגע. אבל כעת, כשעיקר המשקל עבר לאולם בית המשפט העליון, יודעים בני משפחת גרינשפן שהמאבק שהובילו כבר לא רק פרטי שלהם - שכן מאחוריהם ניצבים עוד קרובים רבים של קורבנות שחשים שהסדרי טיעון עשו עמם עוול וקולם עד כה לא נשמע.