מאיר סוויסחורדר, ששכל את הוריו ואת שלושת אחיו בפיגוע במסעדת סבארו לפני עשר שנים, הוא אחד מהפונים הרבים לבג"ץ נגד עסקת שליט. בניסיון למנוע את שחרור 1,027 המחבלים, ובהם אחלם תמימי, שהסיעה את המחבל המתאבד לפיגוע בו שנהרגו בני משפחתו, הוא קורא לבג"ץ למנוע את שחרור חלק מהמחבלים לחו"ל.
"אנחנו, כקורבנות ומשפחות, לא מצליחים להבין למה בחרו קבוצה מצומצמת של 27 ארכי-מחבלים, שיהפכו אותם לסלבריטאי על בעולם הערבי בחו"ל כשהם משוחררים מכל הגבלה", אמר היום בבית המשפט העליון בירושלים. "במקרה הפחות טוב, חלקם יצטרף לזרוע המדינית של חמאס והם יהפכו להיות דוברים ושופרות שיקראו לחסל את הציונים, ותחת כל במה יעמדו עם התמונה של ההורים שלי שהם רצחו בגאווה, ויסבירו שאפשר לרצוח יהודים בישראל ולא באמת קורה משהו, ואין לזה מחיר אמיתי".
"ארכי-מחבלים יהפכו לרוצחים"
לדבריו, הוא ואחיו הגישו את העתירה היום "מתוך חשיבה לעצור את הטירוף מערכות שפוקד אותנו בימים אלו, מתוך מחשבה שאולי יהיה זה בית המשפט העליון שיתערב ויעצור את השיבה של הטרור לרחובות, של האוטובוסים שמתפוצצים, של המסעדות שמתפוצות , של האנשים שמתים במיטה בלילה רק בגלל שהם יהודים פה בארץ ישראל".
למרות התנגדותו העזה, הוא מכיר בסיכויים הנמוכים של העתירה להתקבל. "לצערי הרב אנחנו לא כל כך מאמינים ולא נותנים תקווה לעתירה הזו כפי שהיא, אבל אנחנו כן מבקשים מביהמ"ש העליון שיתערב ויעצור את הטירוף של השחרור של אותם מחבלים לחו"ל", הסביר סוויסחורדר. "אם משרד הביטחון עומד על כך שאינו יכול להתמודד עם שליחתם של אותם 27 לשטחים, שלא ישחרר אותם, שיבוא ויגיד את האמת".
"אחרי העסקה - נעזוב את הארץ יחד עם קברי המשפחה"
האכזבה מהשחרור הצפוי של המחבלים הביאה את מאיר ואחיו להחלטה דרמטית. "ככל שהעסקה הזאת תצא לפועל, אנחנו מתכוונים לעזוב את הארץ ולקחת איתנו את הקברים של המשפחה", אמר היום. "אבא שלי בא לפה לארץ מתוך תמימות אידיאלית. הוא חשב שפה המקום הבטוח אחרי מה שקרה למשפחתו בשואה, אבל לצערנו פה שחטו אותנו בפעם השנייה ויש תחושה שזה יקרה שוב".
בנוסף למתח הרב שמלווה בפנייה נגד העסקה, סוויסחורדר מספר שהוא ובני משפחתו קיבלו איומים על חייהם. "אתמול בלילה, משפחתו של עבדאללה ברגותי שלא משוחרר בעסקה התקשר לאיים עלינו באופן אישי, ואמר שישחטו אותנו. האחיות הקטנות שלי ממש מפחדות לצאת מהבית אחרי האיומים האלה", סיפר והוסיף כי זה עוד גורם שמעודד אותם לעזוב את הארץ. " מדינה שלא ידעה להגן עלינו, אין לנו יכולת לקום בבוקר ולהתמודד עם זה. אנחנו מרגישים כמו אדם שהתעורר יום אחרי מלחמת העולם השנייה בגרמניה".
לצד השימוש באמצעים לגיטימיים לביטול העסקה כמו הפנייה לבג"ץ, יששכר-שבואל סחיווסחורדר בן ה-27, אחיו של מאיר, בחר בדרך אחרת כדי להביע את זעמו. בסוף השבוע הוא שפך צבע על האנדרטה לזכרו ראש הממשלה המנוח, יצחק רבין, במקום הירצחו בתל אביב. אחרי שעוכב סיפר לפקחים של עיריית תל אביב שהחליט לבזות את מצבת הזכרון לרבין כתגובה העסקה.
עסקת שליט - עדכונים אחרונים:
החל מבצע שחרור האסירים הביטחוניים מבתי הכלא
הראשונה לדבר עם גלעד: אביבה שליט
שב"ס פרסם את רשימת האסירים בעסקת שליט
חמאס: "גלעד שליט לא עבר עינויים בשבי בעזה"
ראש הממשלה בישיבת הממשלה: "גלעד יחזור לחיק משפחתו ועמו"