עימות חריף פרץ הבוקר בבית המשפט העליון בין מוחמד בכרי, במאי הסרט "ג'נין ג'נין", לבין אנשי המילואים שהגישו נגדו תביעת דיבה בסך 2.5 מיליון שקלים בעקבות הסרט השנוי במחלוקת.
הוויכוח התלהט עוד לפני הדיון בבג"ץ, לאחר שבכרי נשאל אם יש לו מה להגיד למילואימניקים. הבמאי השיב כי "אין לי מה להגיד להם, אני לא מכיר אותם". אחד הלוחמים, עו"ד ישראל כספי, ענה לו: "שמונה שנים אנחנו מנהלים נגדך משפט ואתה לא מכיר אותנו?", ועל כך בכרי לא הבליג, ותקף: "זוז מפה, אתה סתם כלב משוסה, מי אתה בכלל?". כספי אמר לבכרי בתגובה כי "אתה קיבלת כסף מהאויב ועשית סרט נגדנו. אתה אזרח ישראלי, בגדת במדינה, תתבייש לך".
בהמשך אמר בכרי כי "מי שצריך להתנצל זה צה"ל, שעושה פשעים ללא הרף, ולא אני. צה"ל, השב"כ וראש הממשלה רודפים אותי. אין לאיש בעולם הזה מונופול על האמת, גם לא לבית המשפט. אני לא מצטער על הסרט, זה האני מאמין שלי".
התובעים: "לא יכול להיות שמשפט כזה יסתיים בהתנצלות"
בדיון עצמו הציעה השופטת מרים נאור, ראש הרכב השופטים, פשרה בין הצדדים, על פיה בכרי יאמר שהסרט "ג'נין ג'נין" איננו סרט דוקומנטרי ויסכים להתנצל בפני לוחמי צה"ל שישתתפו בקרב בג'נין, אולם בכרי ופרקליטו עו"ד אביגדור פלדמן דחו את ההצעה, וכך גם עורכי הדין של אנשי המילואים.
פרקליטם של אנשי המילואים, עו"ד אמיר טיטונוביץ', אשר מייצג כיום את הלוחמים, אמר בתגובה להצעת הפשרה כי "לא יכול להיות שמשפט כזה יסתיים בהתנצלות. בכרי פגע בנו פגיעה עמוקה וקשה ביותר, הציג אותנו כרוצחים וכפושעי מלחמה ולא ייתכן שההליך הזה יסתיים בלא שהוא יורשע בהוצאת דיבה וישלם כסף כפיצוי".
דוד צנגן, אחד המילואימניקים, אמר בתגובה בראיון לגלי צה"ל כי "זה לא כולה סרט. אנחנו נלחמנו בג'נין כדי להציל את עצמנו מפיגועים ברחובות בהם נהרגו נשים, ילדים וזקנים". מי שעומד לצדו של בכרי הוא ח"כ אחמד טיבי, שליווה אותו לדיון בבג"ץ ואמר כי "מדובר בציד מכשפות, כאילו חיילים מציגים את עצמם כקורבן והאנשים בג'נין עטו על תל אביב. על זה מעמידים למשפט?".
לאחר הדיון אמר בכרי לעיתונאים כי "אני בעד פשרות, אבל לא שמעתי משהו מהם שאני יכול להגיב לו. הם סרבנים וחבל שהם לא מסרבים להתגייס. לא הסכמתי להצעת הפשרה". בכרי הדגיש כי אין בכוונתו להתנצל בפני החיילים אותם כינה "כלבים משוסים", ואמר חד משמעית: "מי שתובע אותי על הוצאת דיבה הוא כלב משוסה".
שופטי בג"ץ ימסרו את הכרעת הדין בתביעת הדיבה נגד בכרי במועד מאוחר יותר.