לפני חמש שנים, הרחק מעין התקשורת, הורשע שוטר לשעבר באונס ובביצוע מעשה סדום בקטינה. העונש שגזר בית המשפט על איש החוק שסרח היה שלוש שנות מאסר בפועל. לאחר שריצה שנתיים בכלא מעשיהו, ניכתה ועדת השחרורים של בית הסוהר שליש מעונשו על התנהגות טובה, אך בתנאי אחד: התייצבות יומית במרכז לטיפול בעברייני מין בפתח תקווה.
הטיפול במרכז לעברייני מין אולי עדיף מכלא, אך הוא אינו פשוט כלל: שיחות חודרניות על הרגלי המין, שחזורי המעשה והתעסקות במיניות האדם הם מנת חלקם של כל המטופלים במרכז. אך למרות שחש על בשרו את חוויית הכלא, התקשה השוטר לשעבר להגיע למרכז ונעדר מפגישות רבות.
במהלך שנת 2006 הודיעה לשוטר לשעבר ועדת השחרורים של בית הכלא כי אינו עמד בתנאי שהוצב לו, אך הסכימה להתחיל את שנת הטיפולים מההתחלה במקום להשיבו אל הכלא. כנראה שפעם נעדר-תמיד נעדר, ובדיוק כמו בניסיון הראשון, האסיר המשוחרר החל להדיר רגליו מהטיפולים. בסוף שנת 2007 הפסיק להתייצב בכלל.
למרות שהפסיק את הטיפולים, הצליח המשוחרר הטרי לשקם את חייו, ואף מצא אישה והביא איתה ילד לעולם. לאחר מכן עברו דירה ליישוב בדרום הארץ. בד בבד קיבלה ועדת השחרורים עדכונים ממרכז הטיפול לעברייני המין בפתח תקווה על כך שהמטופל הפסיק את הטיפול. לכן הוחלט לעצרו, והמשטרה החלה לחפש אותו. מה שהם לא ידעו זה שהשוטר לשעבר עבר דירה.
לא עמד בתנאים: הוחזר לכלא
לפני 40 יום, בבדיקת רישיונות שגרתית, אותר האיש ונעצר במקום. ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר, בצעד יוצא דופן, החליטה להשיב אותו לכלאו כדי להשלים את תקופת המעצר שנותרה לו לרצות.
מאז עצור השוטר לשעבר, ובאמצעות פרקליטו עו"ד דניאל חקלאי, הוא מנסה לערער על הגזירה. לטענתו, מאחר ועבר דירה, לא ידע כי המשטרה מחפשת אותו. עוד עומד לרעתו קנס של 24 אלף שקלים שבית המשפט גזר עליו לשלם, מתוכם שילם למתלוננת סכום זעום של אלפיים שקלים בלבד.
עורך דינו של האסיר המשוחרר, שלמעשה כבר ניתן להגדירו כאסיר, טוען כי אי-התייצבותו של מרשו נובעת מבעיות בריאותיות. "אמנם לצערנו הוא לא הגיע לכל מועדי הטיפול שנקבעו לו במרכז לטיפול לעברייני מין, אך בכל המועדים בהם הוא לא התייצב היה זה בגלל אישורים רפואיים ובעיות רפואיות", אמר עו"ד חקלאי. "עם זאת חשוב להדגיש שהוא הגיע למרבית ימי הטיפול במרכז בפתח תקווה. הוא פתח בחיים חדשים ונורמטיביים, ואנחנו מקווים שבית המשפט המחוזי יורה על שחרורו".