בית המשפט העליון דחה אחר הצהריים את מועד תחילת ריצוי העונש של נשיא המדינה לשעבר משה קצב. שופט העליון יורם דנציגר קבע כי עונשו של קצב, שהיה אמור להיכנס לכלא ביום ראשון הקרוב, יעוכב עד לקבלת החלטה אחרת.
עוד קבע השופט כי ב-11 במאי ייערך דיון בבקשת סניגוריו של קצב עכב את כניסתו לכלא לקראת הערעור על עונשו. צו עיכוב היציאה מהארץ שניתן בעניינו של הנשיא לשעבר יישאר בתוקף, ולכן גם דרכונו יישאר במזכירות בית המשפט המחוזי בתל אביב.
יערער על פסק הדין
אתמול בשעות הצהריים ערער קצב לבית המשפט העליון על הרשעתו בשתי עבירות אונס ובעבירות מין נוספות ועל העונש של שבע שנות המאסר בפועל שהוטל עליו בגזר הדין. להודעת הערעור, המתפרשת על פני 300 עמודים, צורפה גם הבקשה לעיכוב ביצוע עונש המאסר.
סנגוריו של קצב טענו בבקשת עיכוב הביצוע, כי "יש לתת משקל ממשי למעמדו של קצב, שכיהן כנשיא המדינה וכנציגה הרשמי של ישראל בארץ ובעולם, וראוי שפרשה זו תסתיים כאשר קצב משוחרר ולא מובא באזיקים לבית המשפט העליון מבית הסוהר. אוי לאותה בושה ולאותה כלימה שתכסה את פנינו על שאסרנו וכלאנו את מי שהיה נשיא המדינה על לא עוול בכפו".
לדברי הסנגורים, עורכי הדיון אביגדור פלדמן, ציון אמיר ואברהם לביא, "יהיה זה מוזר ביותר אם הפרקליטות תטען כי לערעור אין סיכוי, וזאת נוכח העמדה שהפרקליטות עצמה הציגה בבג"ץ בדבר סיכויי ההרשעה בתיק".
הערעור מתייחס רק להרשעה באונס א' ממשרד התיירות
כתב הערעור שהוגש מתייחס אך ורק להרשעה בעבירות אונס, בעניינה של המתלוננת העיקרית א' ממשרד התיירות. בהודעת הערעור טוענים הסנגורים כי "דברים קשים בליבנו על בית המשפט המחוזי", מאחר ש"לא התקיים הציווי בצדק תשפוט את עמיתך".
הסנגורים מציינים כי "קצב נכנס ביום הראשון למשפט כשאות קין של אנס ועבריין מין סדרתי מוטבע על מצחו". לצד ביקורת חריפה על המסקנות המשפטיות של בית המשפט המחוזי, מכוון הערעור גם כנגד מהימנותה של א' ממשרד התיירות. "קשרים בוטים של א' במשטרה הופכים לקשיי זיכרון, שיהוי וכבישת עדות במשך שנים רבות הופכת לביישנות".
הסנגורים טוענים כי "בכתב הערעור נצביע על כך כי א' איננה שיה תמימה הפועה את עלילותיה בקול חלש הנוגע אל הלב, אלא מדובר באשה מניפולטיבית המאלתרת ללא גבול הסברים שקריים בכל עת, שגירסתה נהדפת על-ידי ראיות אובייקטיביות שהצלחנו לחלץ משיני הזמן".