התפתחות נוספת בתיק קצב: צוות הפרקליטות במחוז מרכז, עו"ד רונית עמיאל ועו"ד ניסים מירום, שמונו לבדוק מחדש את התיק אומרים בדיונים פנימיים כי הסיכויים להרשיע את הנשיא לשעבר באונס קלושים ביותר, וכי התיק מלא בעיות.
אך למרות זאת, פרקליט המדינה משה לדור והיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לא מתכוונים לגנוז את התיק. השניים גמרו בדעתם שדינו של התיק להתברר בבית המשפט - לטוב או לרע.
בתגובה לפרסומים נמסר ממשרד המשפטים כי התקבלה החלטה בפרשת קצב. "כל פרסום המתיימר לבטא את עמדות הגורמים המעורבים בתיק הינו בגדר ספוקלציה", אומרים במשרד המשפטים.
א' מחוץ לתיק
בשבוע שעבר קבע בג"ץ כי א' מבית הנשיא לא תתעמת עם הנשיא לשעבר, משה קצב. "אני מבינה את הטעם הרע שנותר בפיה של המתלוננת", אמרה נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, בפתח הדיון.
פרקליטיה של א' הגישו את העתירה בעקבות החלטת בית המשפט שהמתלוננת הראשונה בתיק קצב, לא תיכלל בכתב האישום שיוגש, אם יוגש, נגד הנשיא לשעבר. א' דרשה מהמשטרה למצות את כל דרכי החקירה בעניינה לפני הורדתה הסופית מכתב האישום.
"כבר היה פסק דין של חמישה שופטים שקיבלו את עמדת היועץ המשפטי לממשלה לסגור את תיק החקירה בעניין א' מבית הנשיא", הוסיפה השופטת בייניש. "אני יכולה להבין את הטעם שנשאר בפיה של המתלוננת, אבל אנחנו לא יכולים להתערב. אני לא רואה שיש מקום לבית המשפט להתערב. בית המשפט לא יכול לתת הוראות כאלו בעניין החקירה".
"בג"ץ גלגל את העתירה מכל המדרגות. עדותה של א' מלכתחילה הייתה בעייתית", אמר פרקליטו של קצב, עו"ד אברהם לביא.