כשבועיים לאחר הבחירות לרשויות המקומיות, קרא היום (ב') היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לראשי הערים שנבחרו שוב ומואשמים בפלילים - להשעות עצמם ללא דיחוי. "דין הבוחר הוא שיקול שמותר להביאו בחשבון בין שאר השיקולים, אך הוא אינו יכול להכריע את הכף", הצהיר וינשטיין בתשובה לעתירה שהוגשה לבג"ץ נגד המשך כהונתם של ראש עיריית בת-ים, שלומי לחיאני, וראש עיריית נצרת, שמעון גפסו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
היועץ המשפטי לממשלה הסביר בתשובתו כי חומרת האישומים המיוחסים לאותם ראשי ערים - נובעת מכך שעשו לכאורה את המעשים בעת כהונתם הציבורית. לדברי וינשטיין, ראוי היה שגפסו, ולחיאני, שנבחרו מחדש למרות האישומים המטילים צל כבד על כהונתם, יפעלו בדומה לראש עיריית רמת השרון יצחק רוכרברג שהשעה עצמו.
"אם ראשי הערים לא ישעו את עצמם מרצונם, על מועצות הרשות החובה המשפטית לדון בשאלת המשך כהונתם", קרא היועץ המשפטי לממשלה בתגובתו לעתירה.
ויינשטיין התייחס בדבריו גם להסדר החקיקתי המתגבש להסדרת הסוגיה. "ההצעה המסתמנת היא שבמקרים המתאימים יושעה ראש הרשות מתפקידו", הבהיר. "השעיה, להבדיל מהעברה מכהונה, מהווה פעולת הרחקה זמנית".
לדברי היועץ המשפטי לממשלה, יש להקים ועדה מיוחדת שתבחן ותגבש את עמדתה בנושא. "אם הוועדה תחליט כי כתב האישום מצדיק השעיה, יושעה ראש העיר מתפקידו למשך שנה. אם ובתום שנת ההשעיה לא הסתיימו ההליכים השיפוטיים תוכל הוועדה להאריך את תקופת ההשעיה", הדגיש.