כולם יודעים שנהיגה תחת השפעת אלכוהול היא אסורה ואף תוביל לשלילה מידית של רישיון הנהיגה. עם זאת, מסיפורו של נהג ממרכז הארץ עולה כי גם לדחוף את האוטו במצב שכרות, כשהוא כבוי ומבלי לנהוג בו, יכול להביא למצב של שלילת רישיון.
הבוקר מפרסם העיתון ידיעות אחרונות את סיפורו של מנהל בית ספר בשנות ה-50 לחייו, תושב מרכז הארץ, שהגיע יחד עם בנו הקטן לבית החולים בו היה אמור הילד לעבור ניתוח לב. האב המודאג, שביקש להרגע, עשה זאת באמצעות שתיית וודקה.
בשלב מסוים, כשהגיע האיש למכוניתו בחניון בית החולים, הוא הבחין כי היא מפריעה למעבר מכוניות אחרות וביקש להזיז אותה למקום אחר. עם זאת, הוא גילה כי מכוניתו לא מתניעה ולכן נאלץ לדחוף אותה עם היד. במהלך הדחיפה פגע האדם באחת המכוניות החונות ושפשף אותה קלות.
השופט: "החלטת השוטר הייתה חוקית"
השוטרים שהגיעו למקום הריחו את האלכוהול שנדף מפיו של הנהג ובבדיקה שערכו לו נמצא כי רמת האלכוהול בדמו גבוהה בהרבה מהמותר. לפיכך, החליטו השוטרים לפסול את רישיון הנהיגה שלו ל-60 ימים.
האיש ההמום, שכלל לא נהג ברכב, עתר לבית המשפט נגד ההחלטה. "הוא שפשף קלות את הרכב שחנה לידו וגרם נזק בלבד", הסביר עורך דינו, עו"ד דוד גולן, "אבל לא הייתה לו כוונה לנהוג. לא ניתן היה להתניע את הרכב".
לאחר דיון בטיעוני שני הצדדים, החליט שופט בית המשפט כי החלטת השוטר הייתה בהחלט חוקית. מתברר, שתקנות התעבורה קובעות כי מי שמסיע רכב בכוח גופו דין כדין נוהג ברכב. התקנות גם קובעות כי "לא ינהג אדם ברכב בדרך או במקום ציבורי ולא יניעו אם הוא שיכור". לפיכך, לקצין המשטרה אכן הייתה סמכות לשלול את הרישיון.
עם זאת, מצא השופט לנכון להקל בעונשו של הנהג והפחית את הפסילה ל-40 יום בלבד. "לא אוכל להתעלם מדבריו של הסנגור שיש בהם מידה של צדק, שאין מדובר במקרה הקלאסי של החלטה של נהג לאחוז בהגה ולנוע עם המכונית ממקום למקום, אלא בהחלט של נהג להזיז את הרכב ממקום חניה", כתב השופט בהחלטתו.