נמשך משפט "האב המטלטל": מחר (ב') תוצג בבית המשפט המחוזי בתל אביב חוות דעת נוספת שהוגדרה על ידי ההגנה כ"דרמטית", מטעם מומחית בתחום רפואת הילדים, השוללת את חוות הדעת שהתקבלה בישראל - לפיהן התינוק מת כתוצאה מטלטול.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את חוות הדעת נתנה ד"ר מרתה כהן, היסטופתולוגית ילדים מבית החולים לילדים בשפילד שבצפון בריטניה. לדברי פרקליטו של האב, מדובר בממוחית האחרונה מתוך שורה של ארבעה מומחים בינלאומיים, שהעידו בשבועות האחרונים, ושללו אף הם את הטענה, לפיה טלטול גרם למותו של התינוק.
לאורך חקירת נסיבות מותו של התינוק, בן הארבעה חודשים, והפגיעה באחותו התאומה, הקפיד האב באופן עקבי להכחיש מכל וכל את המיוחס לו. גם מי שהייתה אשתו בזמן הטרגדיה, והתגרשה ממנו לאחריה, לא מסרה כל גרסה מפלילה נגדו. לפיכך, ההחלטה להעמיד לדין את החשוד, נסמכה על חוות הדעת מטעם מומחי המכון לרפואה משפטית באבו-כביר.
דוח הנתיחה: "הממצאים מעידים על טלטול כוחני"
בדוח אודות הנתיחה לאחר המוות שבוצעה בגופת התינוק נכתב: "הממצאים מתיישבים עם חבלה, לא תאונה, באמצעות טלטול כוחני ולפחות שתי חבטות ראש. כמו כן, נמצאו שברים בצלעות בשלבי ריפוי שונים שנגרמו, קרוב לוודאי, מלחץ על בית החזה בכוח יחסי רב במועדים שונים".
גם הטענות באשר למום מולד או נרכש שגרם לכאורה למוות נשללו בדוח. "נשללו מצבים שהיו יכולים להסביר נטייה לדימומים או לשברים", כתבו הפתולוגים במסמך. "בהיעדר היסטוריה של אירועים תאונתיים עם חבלות קשות, מתיישבים הממצאים עם 'תסמונת הילד המוכה'".
סנגורו של האב: "הסיבה לממצאים - נתונים רפואיים מולדים"
למרות המסקנות בדוח, סנגורו של האב, עורך הדין ירום הלוי חלק על הממצאים. "התוצאות החמורות שהתגלו בבדיקות - הן במנוח זכרונו לברכה והן בבת - שתיבדל לחיים ארוכים, שסבלה גם משברים בצלעות, נגרמו אך ורק בשל נתונים רפואיים שעמם נולדו, בצירוף חיסונים שקיבלו", אמר. "אותם נתונים מולדים היו יכולים כשלעצמם לגרום לתוצאות הקשות".
שני ההורים הכחישו בתוקף כי התעללו בילידיהם או שנהגו כלפיהם באלימות. בחקירה הם הופרדו האחד מהשני והיו נתונים לשורה ארוכה של תרגילים - ובהם בשיחה שתועדה על הקבר הטרי - אך דבר לא עזר: ההכחשה הגורפת נותרה בעינה וגרמה לחוקרים לבדוק כל אפשרות אחרת.
בין היתר הם פנו למעסה שהדריכה את ההורים איך לנהוג בילידיהם. עדות מצולמת של דבריה הועברה למומחה במכון לרפואה משפטית, שקבע בדוח: "לא סביר כי פעולות עיסוי, כפי שהודגמו, גרמו לשברים בצלעות ובגולגולת שנמצאו בגוף התאומים. הם לא יכולים גם לגרום לדימומים במוח, שמהם סבל התינוק".