בצעד חריג, אישר בית המשפט לענייני משפחה בקריות לשנות את שם משפחתו של ילד כבן 12 לזה שנשאה אמו - שנרצחה על ידי אביו. את הבקשה בשם הצעיר הגישה דודתו ואחות אמו, שמאז הרצח - שהתרחש ב-2008 - מגדלת אותו ואת אחיו.
בפנייה בנושא, טענה הדודה כי "שינוי שם המשפחה ייתן לקטין זהות חדשה שלא תקשר אותו עם האירוע המצער שאותו חוותה המשפחה וייפתח פתח לחיים חדשים".
בתסקירים שנערכו במסגרת התיק, הבהיר אביו של הילד כי הוא "אהב ואוהב את בנו בכל לבו ומאודו" - חרף העובדה שבארבע השנים שחלפו מאז הרצח אין בין השניים כל קשר או מגע. נוסף על כך, נלקחה בחשבון גם העובדה שהילד הוא "בנו היחיד הממשיך את שם משפחתו".
השופטת שירי היימן החליטה לקבל את הבקשה ולשנות את שם משפחתו של הילד, למרות חוות דעת שהגישו נציגת היועץ המשפטי לממשלה ועובדת סוציאלית והמליצו על הוספת שם האם לזה הנוכחי. היא נימקה את המהלך בכך שהכרעתה התקבלה בהתאם "לעקרונות טובת הילד וכיבוד רצונו".
"מהחומר שהובא לפני בית המשפט עולה כי רצונו של הקטין בהחלפת שמו מבוסס הן על יסוד רגשי המבקש להתנתק מהאב ה'מפלצת' והן על נימוקים של רצון להשתלב ולהיטמע במשפחה המגדלת אותו, הרצון להנציח את שם אמו והרצון להימנע מתגובות של הסביבה והחברה שבה הוא חי, המקשרת אותו למקרה הטראגי שפקד אותו", כתבה היימן בהחלטה.