שופטי בג"ץ תקפו היום את החלטת המדינה, בה נקבע שהחלטה לגבי צעדת הימין באום אל פחם תתקבל רק לאחר הבחירות. "אם גברתי הייתה פוגשת בקשה על ידי גוף שרוצה להפגין למען השלום כשהם מניפים דגלי ישראל ודגלי אש"ף והיו נשמעים איומים, האם גם להם הייתם אומרים תמתינו עד לבחירות?", אמר השופט אדמונד לוי לנציגת המדינה.
לוי הוסיף כי "מדינת ישראל שאומרת שיש לה צבא ושוטרים לא יכולה לאבטח דבר כזה? האיומים ימשיכו להישמע".
לטענת הפרקליטות, בגלל תקופת הבחירות המשטרה נמצאת בהיערכות גבוהה ברחבי הארץ, ולכן קיים קושי לערוך את התהלוכה בלב העיר הערבית הגדולה בוואדי ערה. הממשלה, יש לציין, דחתה כבר מספר פעמים את התהלוכה - בגלל המצב הביטחוני פעם אחת, ובגלל המבצע בעזה בפעם השנייה.
בסיום הדיון החליטו השופטים להסכים להצעת המדינה, לפיה הצעדה תתקיים כחודש וחצי לאחר יום הבחירות עצמו, ובכך המשטרה תוכל להתארגן לקראת אבטחת האירוע.
"המבצע רק נגמר והמשטרה עדיין בתקופת כוננות", אמרה בדיון נציגת המדינה, עו"ד מיכל צוק. "אנחנו נכנסים לתקופת בחירות שמצריכה הצבת שוטרים רבים. אני לא יכולה עכשיו לתת תאריך וזה לא יהיה רציני, תיעשה הערכת מצב אחרי הבחירות, כל החלטה כפופה להערכת מצב. במשטרה יש הבנה ויש נכונות לקיים את האירוע הזה".
"ביקשנו לעצור את מפקד המחוז הצפוני במשטרה", אמר הבוקר לחדשות 2 באינטרנט איש הימין איתמר בן גביר, שנכח בדיון. "ההרגשה שלנו היא שהמשטרה מנסה למרוח זמן, ופועלת בניגוד להחלטת בית המשפט".
הצעדה - תוך 45 יום מהבחירות
החלטה סופית אמנם לא התקבלה, אבל לדברי בן גביר "בבית המשפט הייתה אווירה ברורה שהשופטים לא מרוצים מהתנהלות המדינה. אחרי שהשופט תקף אותה, נציגת הפרקליטות הודיעה שתוך 45 יום מהבחירות הם יאפשרו את קיום הצעדה".
"אום אל פחם זה שטח ריבוני, ואנחנו נראה למשטרה שזו לא רק נקודה על המפה", הוסיף בן גביר. "אם הייתי איש שמאל או מישהו מ'הבית הפתוח' בירושלים, הם לא היו מעיזים לדחות את האירוע".
מארגני הצעדה דורשים שאם המדינה לא תקיים, לטענתם, שוב את החלטת בית המשפט, "מפכ"ל המשטרה צריך להתפטר. אני מקווה שהפעם המשטרה תבין ותפנים את המסר החד והברור של בית המשפט ותאפשר לנו לצעוד. בית המשפט החליט כבר פעמיים לאפשר לנו לצעוד, הם לא יכולים להתעלם יותר".