שבוע לאחר הבחירות לרשויות המקומיות, בהן נבחרו מחדש שלושה ראשי ערים שהודחו על ידי בג"ץ, גובשו במשרד הפנים עיקרי ההסדר החקיקתי להשעיית ראשי רשויות במקרה של הגשת כתב אישום חמור נגדם. על פי הצעת החוק, לראשונה יתאפשר להשעות ראשי רשויות במקרה שמוגש נגדם כתב אישום חמור, וזאת בכפוף לאישור ועדה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בימים האחרונים קיים שר הפנים גדעון סער שורה של דיונים בהשתתפות ארבעה משנים ליועץ המשפטי לממשלה וכן נציגי השלטון המקומי. בשבוע הבא יופץ תזכיר חוק המפרט את עיקרי חוק ההשעיה המתגבש. על פי הצעת החוק, במקרה של הגשת כתב אישום תוקם ועדה, בראשות שופט מחוזי בדימוס, אשר תחליט האם כתב האישום מהווה הצדקה להשעיית ראש עיר.
הוועדה תשקול את נסיבות כתב האישום, בהן העבירות המיוחסות לראש העיר, הזיקה שלהן לתפקיד ראש הרשות, מספר האישומים בכתב האישום, משך הזמן שחלף מביצוע העבירה לכאורה ועוד. אם תחליט הוועדה כי כתב האישום אכן מצדיק השעיה, ראש העיר יושעה מתפקידו למשך שנה. אם בתום שנה לא יסתיימו ההליכים השיפוטיים, תוכל הוועדה להאריך את תקופת ההשעיה.
אם יוחלט שלא להאריך את תקופת ההשעיה, יחזור ראש העיר לתפקידו בתום שנה, גם אם טרם הסתיימו ההליכים השיפוטיים נגדו. אם יזוכה, יוכל ראש העיר לשוב לתפקידו. ממשרד הפנים נמסר כי "על פי הגישה המשפטית שהובעה בישיבות, ההסדר יחול גם על שלושת ראשי הרשויות שעניינים נדון באחרונה בבג"ץ".
לחיאני בפתח משפטו: "זה ייגמר בטוב"
בבית משפט השלום בתל אביב נפתח שלשום (א') משפטו של ראש העיר בת ים שלומי לחיאני ושל שלושה נאשמים נוספים - אחיו אבי לחיאני, אבנר קריאף ועובד דוד חי - הנאשמים בשורה של עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.
על פי כתב האישום, העבירו קריאף ודוד חי כ-700 אלף שקלים לאחיו של ראש העיר, על מנת שלחיאני יקדם את ענייניהם. "מעתה ואילך בית המשפט יגיד את דברו", אמר הבוקר לחיאני בבית המשפט. "אני משוכנע שזה ייגמר טוב. אני סמוך ובטוח שבית המשפט יעשה את ההחלטה הצודקת, האמיתית והנכונה".
במהלך הדיון שהתקיים היום הוחלט לנהל את משפטו של ראש העיר במשך שלושה ימים בשבוע. לחיאני עצמו סירב להתייחס לשאלה כיצד ימשיך לנהל את העיר, זאת בזמן שהוא מבלה שלושה ימים מלאים בדיונים מתישים בבית המשפט.