בבית המשפט המחוזי מרכז הוגש היום (רביעי) כתב אישום נגד ארבעה נערים בני 16 ו-17 שתועדו שודדים ניצולת שואה בשנות ה-70 לחייה בכפר סבא. כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) מייחס לארבעה שתי עבירות שוד בנסיבות מחמירות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ביום חמישי לפני כשבועיים התקבל בשעות אחר הצהריים דיווח במשטרה על קשישה בת 76 שנשדדה ברחוב אנילביץ' בכפר סבא. לפי כתב האישום, שהוגש בידי עו"ד חגית זכאי סלע, הארבעה החליטו לחטוף תיק מעוברי אורח ולהתחלק בשלל שישדדו. הם המתינו ברחוב לעובר אורח שיחלוף על מנת לממש את תכניתם.
בתיעוד האירוע ניתן לראות את שלושה נערים ממתינים בצד הכביש, אחד מהם בטלפון הסלולרי ואחר סתם מתהלך. הנאשם הרביעי לא נראה בתיעוד. למקום הגיעה רלי שמש, ניצולת שואה, כשבידה תיק ובו 2,300 שקלים במזומן, מסמכים אישיים, כרטיס אשראי, תמונות שלה ושל בעלה המנוח ועוד.
לפתע אחד הנערים ניגש אליה וחוטף בכוח רב את התיק מידה. מעוצמת המשיכה שמש הוטחה על הקרקע ופניה נחבטו בחוזקה על האספלט. בזמן שהקשישה צועקת הנערים נמלטו מהמקום בריצה. בהמשך התחלקו בשלל השוד, השליכו את התיק ונסעו מהמקום.
כתוצאה מהשוד שמש פונתה לטיפול רפואי בבית החולים מאיר כשהיא סובלת מחבלות רבות בידיה ובפניה. חוקרי משטרת כפר סבא פתחו בחקירה. ביחד עם שוטרי תחנת נתניה, שם גרים הנערים, הצליחו לזהות אותם ולהביא למעצרם.
"חבל שיש נוער כזה"
"זה קשה אבל אין מה לעשות. זה קשה מכל הבחינות, אבל הם נתפסו", סיפרה שמש אחרי התקרית. "אני מקווה שהם יקבלו את מה שמגיע להם". לדבריה, הנערים לא החליפו איתה מילה לפני שתקפו אותה. "הם רק עברו על פניי ותכף הסתובבו והתקיפו אותי, דחפו אותי לכביש ונחבלתי קשה. חבל שיש נוער כזה. אני לא יכולה לדמיין לי בחלום הכי רע שלי שמישהו יעז לעשות כזה דבר. סתם רוע".
כתב האישום מייחס לארבעה שוד אחר שביצעו חמישה ימים מאוחר יותר. ביום שלישי שעבר הגיעו הנערים לרחוב בהרצליה, שם נתקלו במתלוננת נוספת, כשבידה תיק ובתוכו מסמכים שונים, כרטיס אשראי ו-700 שקלים במזומן.
אחד הנערים חטף מידה במשיכה את התיק ונמלט מהמקום ושלושת חבריו ברחו בעקבותיו. כעבור כמה רגעים הארבעה עצרו באחד הרחובות הסמוכים, שם פתחו את התיק והוציאו ממנו את הכסף וכרטיס האשראי. בהמשך הם ניסו לרכוש סיגריות באמצעות כרטיס האשראי, אך הוא היה חסום ובשל כך לא הצליחו.
למרבה הצער מקרים מסוג זה אינם חריגים. לפי נתוני המשרד לביטחון הפנים, 47% מעבירות הרכוש נגד קשישים בני 65 ומעלה בשנת 2017 בוצעו על ידי צעירים בני 12 עד 24. באותה שנה נפתחו 230 תיקים פליליים בגין עבירות רכוש נגד קשישים. עוד בוצעו אשתקד 891 עבירות מרמה ונפתחו יותר מ-3,308 תיקים פליליים בגין תקיפה ועבירות אלימות נגד קשישים.