בקשה חריגה של היועץ המשפטי לממשלה: אביחי מנדלבליט פנה הבוקר (חמישי) לבית המשפט בבקשה לדחות את הדיון בשלב ההוכחות בתביעת הדיבה של אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה מני נפתלי נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מנדלבליט נימק את הבקשה בכך שהתביעה עלולה להשליך על ההליך הפלילי המתנהל נגד נתניהו, ולכן הוא ממנה נציג הפרקליטות שיהיה צד בתביעה. משמעות המהלך - הנציג שימונה יוכל לחקור עדים במשפט ולהתנגד לשאלות.
"בשנים האחרונות התנהלה חקירה פלילית הנוגעת להתנהלות במעון ראש הממשלה בתקופה בה שימש נפתלי כאב הבית", נכתב בפנייה עליה חתום פרקליט המדינה שי ניצן, לבקשת מנדלבליט. "לגורמים בפרקליטות נודע על קיום ההליך האזרחי דרך פרסומים בתקשורת. בשלב זה לא ידוע לגורמי הפרקליטות מהם כתבי הטענות שהוגשו בתיק, אין בידיעת גורמי הפרקליטות מי הם הגורמים שכבר העידו בתיק, אילו גורמים צפויים להעיד וממילא אין בעת הזו באפשרותם לחוות דעה בדבר השלכות ההליך על ההיבטים הפליליים של פרשה זו".
עוד נכתב בבקשה כי "על רקע זה וכדי לבחון את הדברים כנדרש, מתבקש בית המשפט להורות לצדדים להמציא את כתבי הטענות ופרוטוקולים של הדיונים בתיק לעיון היועמ"ש. כן מתבקש בית המשפט להורות על דחיית מועדי ההוכחות בתיק בעשרה ימים, ובפרק הזמן האמור יגבש היועמ"ש את עמדתו על בסיס החומר שיונח בפניו האם לבקש עיכוב נוסף של ההליך".
"על פני הדברים במקרה זה קיימת זיקה הדוקה בין העובדות נשוא החקירה הפלילית לבין העובדות העולות מכתב התביעה", צוין עוד בפנייה. "ניתן לראות שישנה חפיפה בין הנושאים שנבחנו במסגרת החקירה הפלילית (נגד נתניהו) לבין אלו שעולים במסגרת כתב התביעה וכי התביעה מתייחסת להתנהלות במעון הרשמי בתקופה הרלוונטית לחקירה הפלילית".
"ככל שיוחלט על הגשת כתב אישום, הן התובע והן הנתבעים צפויים להיות עדים מטעם המדינה", הסביר עוד היועמ"ש. "ברור כי שמיעת עדותם של גורמים אלה בשלב הנוכחי, בהליך האזרחי, כשהם צפויים בעתיד להיות עדים בהליך הפלילי, מקימה חשש לפגיעה ממשית בהליך בפלילי. אמנם בשלב זה ככל הנראה חלק מהמעורבים כבר העידו בהליך האזרחי, אך לכל הפחות יש לעכב את המשך ההוכחות וניהול ההליך נוכח החשש לשיבושו של ההליך הפלילי".