ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר תתכנס בתחילת חודש דצמבר לדון פעם נוספת בבקשתו של משה קצב לקיצור עונש המאסר שלו. זוהי פעם השלישית בה קצב פונה לוועדת השחרורים על מנת שתקצוב את עונשו, זאת למרות שלא השתתף בתכנית שיקום ולא הביע חרטה על מעשיו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בתחילת אוגוסט החליטה ועדת השחרורים פה אחד שלא להורות על קיצור עונשו של קצב. בהחלטתם הדגישו חברי הוועדה כי "תחילתו של טיפול אמורה להית בין כתלי בית הסוהר" וכי לא נכון לבחון את השלכות הטיפול רק לאחר השחרור מהכלא. הם הוסיפו כי השתכנעו שקצב "מוכן להתחיל בתהליך טיפול ומתחיל להבין את הבעייתיות שבהתנהלותו בעבר".
לאחר דחיית ההחלטה על שחרורו אמר קצב למקורביו: "יש לי את הרושם שעד לא יראו את הגופה שלי שותתת דם ברחובות העיר לא ירפו ממני. הסכמתי לכל התנאים ולכל המגבלות שהציבו בפניי. מעולם לא הציעו לי תכנית טיפולית בתוך הכלא שהתנגדתי לה. אני לא יודע איך לאסוף את השברים. אני מיואש לגמרי ושבור"
פרקליטו של קצב, עו"ד ציון אמיר, הבהיר כי בכוונתם לערער על החלטת ועדת השחרורים. "זה יום קשה ועצוב, יום של כפירה בעקרון השוויון של כולם בפני החוק", אמר. "זו החלטה לא צודקת והנושא יוכרע בבית משפט מחוזי". עו"ד אמיר אף האשים כי מספר חברות כנסת ניסו להשפיע על ההחלטה וניסו ליצור קשר עם חברי הוועדה - "דברים שאסור שיקרו במדינת חוק". בעקבות אמירותיו של קצב, ובשל הסימנים שהעידו על ההידרדרות במצבו הנפשי של קצב, הוחלט בשב"ס להדק את האבטחה סביבו, זאת מחשש שינסה לשים קץ לחייו. מאז שהוחלט שלא לשחררו, הוצמד לו סוהר שישגיח עליו 24 שעות ביממה ויעקוב אחר מצבו עד שיחול שינוי במצבו הנפשי.
חודש לפני כן הציגה הרשות לשיקום האסיר חוות דעת דרמטית, שכללה המלצה לשחרורו המיידי של הנשיא לשעבר, לאחר שגיבשה עבורו תכנית שיקום חדשה. מדובר היה בעמדה הפוכה לזו שהציגה רק מספר חודשים קודם לכן. השינוי הדרמטי בעמדת הרשות לשיקום האסיר התקבלה לאחר מפגש עם קצב בבית הסוהר, שבמהלכו הבחינו במה שהגדירו כ"סדק בחומת ההכחשה" שלו בנוגע לעבירות שבגינן הורשע. ברשות העריכו כי הסדק הזה יוכל להוביל לכך שבתום תהליך השיקום, קצב יכיר בעבירות שביצע ויקבל עליהן אחריות.