פרקליטות מחוז תל אביב צפויה הגישה היום (רביעי) כתב אישום חמור נגד השר לשעבר בנימין (פואד) בן אליעזר בגין עבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, עבירות אי דיווח והלבנת הון. כתבי אישום הוגשו גם נגד חמישה מעורבים נוספים, בהם אנשי העסקים אברהם נניקשווילי וג'קי בן זקן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי כתב האישום, שכולל חמש פרשות שונות, בן אליעזר דרש וקיבל סכומי כסף מאנשי עסקים שונים בעד פעולות הקשורות בתפקידיו. בכספים האלה רכש בין היתר נכסי נדל"ן. הוא אף מואשם כי המיר מט"ח בשווי מאות אלפי דולרים מבלי לדווח ותוך נקיטת פעולות הסתרה. את הכסף החזיק במוזמן בכספות בביתו ובבנק.
עוד נאשם בן אליעזר כי מסר הצהרות הון כוזבות ליושב ראש הכנסת בכך שלא כלל דיווחים על הון ונכסים שצבר ולא הגיש דוחות לרשות המסים, תוך שהוא מעלים ממנה הכנסות חייבות במס.
פרקליטו של בן אליעזר, עו"ד יעקב וינרוט, מסר בתגובה להגשת כתב האישום: "אנו נלמד את החומר, אנו מאמינים בחפותו ונתמודד עם הטענות בבית המשפט".
עורכי הדין נתי שמחוני ויואב סננס, ממשרד הרצוג, פוקס נאמן, מסרו תגובה בשם איש העסקים אברהם נניקשווילי. "עמדתנו הינה כי אין להאשמה המיוחסת למר נניקשווילי על מה לסמוך, כלל ועיקר", אמרו. "ההלוואה ניתנה על רקע מערכת יחסים קרובה של חברות אמיתית וכנה, לאחר שנקלע בן אליעזר למצוקה בריאותית חמורה והיה על סף מוות. מר נניקשווילי, לא ביקש מעולם - וממילא גם לא קיבל - דבר מבן אליעזר ו/או מי מטעמו".
היועמ"ש סירב להסדר טיעון
בחודש שעבר דווח במהדורה המרכזית כי במהלך פגישות שימוע שנערכו לו, הציעו פרקליטיו של בן אליעזר הסדר טיעון ולפיו הוא יודה בעבירות של אי דיווח ובתמורה יימחקו האישומים נגדו על קבלת שוחד. היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין דחה את ההצעה על הסף.
בחודש אוקטובר האחרון נחשפו במהדורה המרכזית המסמכים והראיות מהתיק נגד בן אליעזר, בהם גם הסכם ההלוואה הפיקטיבי - לטענת הפרקליטות - שנועד להסתיר קבלה של כספי שוחד במיליונים מאיש העסקים אברהם נניקשווילי לידיו של השר הבכיר לשעבר.
בהסכם ההלוואה שנחתם בין השניים ב-2011 הוסכם שנניקשווילי ילווה לבן אליעזר 400 אלף דולר כדי לסייע במימון רכישת נכס בנס ציונה, וכי ההלוואה תינתן למשך תקופה של 6 חודשים. ההסכם נחתם לפני 5 שנים - ועד היום לא הוחזרו כספי ההלוואה. בנוסף, זכה בן אליעזר בהטבה לפיה הריבית תעמוד על 0%.
חקירת המשטרה העלתה כי בין השניים היו לכאורה יחסי שוחד. בתמורה לכספים, פעל בן אליעזר למינוי מקורבו של נניקשווילי לסגן יו"ר הפורום העסקי ישראל-רוסיה, אלא שעיקר פעילותו הייתה ללחוץ לכאורה על הגורמים המתאימים כדי לשפר את סיכוייה של חברת "שמן" שבבעלותו של נניקשווילי לקבל את רישיון הקידוח באתר "מד אשדוד". בהסכם ההלוואה נכתב כי על הלווה לכתוב הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין לטובת המלווה - אך הערה כזו כלל לא נרשמה.