הרופא תובע את המתמחה: רופא בן 34 ששבר את רגלו בטיול במדבר יהודה לפני 4 שנים, נזקק לניתוח לאחר שנפצע ואובחן כסובל משבר פתוח כפול בקרסול שמאל. אלא שמי שניתח אותו בבית החולים "סורוקה" בבאר שבע היה לטענתו מתמחה שהתרשל, ולא רופא בכיר - מה שלטענתו, הפך אותו לנכה - וגרם לו לנזק בלתי הפיך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לטענת הרופא, למחרת הניתוח הוא סבל מכאבים רבים ועליית חום. גם לאחר שקיבל טיפול אנטיביוטי - הוא המשיך לסבול מכאבים ואושפז כעבור יומיים בבית החולים הדסה עין כרם.
בדיקות שעבר העלו כי מקום הניתוח מזוהם, והוחלט על ביצוע ניתוח חוזר במהלכו התגלה נמק של רקמה עם מוגלה שהגיעו עד לעצם. לאחר הניתוח, הושאר הרופא באשפוז לצורך החלמה לתקופה של חודש וחצי, שבמהלכם נערכו לו ניתוחים נוספים. בסך הכל הוא נאלץ לעבור 10 ניתוחים מתקנים.
כשנה לאחר הניתוח הראשון בסורוקה, וכתוצאה מכך שהזיהום הרס את המפרק, עבר התובע ניתוח נוסף של הקרסול במהלכו הורד חלק מהעצם באורך 5 סנטימטרים. הרופא שנפצע בקרסולו נותר עם נכות של 49%.
"הרופא לא טופל באמצעים המקובלים - ונגרם לו נזק"
בתביעה שהגיש השבוע לבית המשפט המחוזי בירושלים, מבקש הרופא לתבוע את בעלי בית החולים ושלושה רופאים מבית החולים, בגין ניתוח אורטופדי רשלני.
הנכות שנגרמה לו לטענתו כתוצאה מהטיפול, גרמה לו לשנות את הקריירה שלו - הוא נאלץ לעזוב את תחום התמחותו כרופא מרדים ולעבור לתחום התמחות של רפואת משפחה, בו הוא לא נאלץ לעמוד זמן רב על רגליו.
בכתב התביעה שהוגש על ידי עו"ד אסף פוזנר ממשרד כהן, וילצ'יק קמחי, בשמו של הרופא, נטען כי ניתוח הקיבוע הוביל לזיהום חמור במפרק הקרסול של הרופא. הטענות המועלות כלפי המתמחה הינן טיפול רשלני, אי מסירת מידע והיעדר צילומים מספקים.
לכתב התביעה צורפה חוות הדעת הרפואית בה נכתב: "לו היה החולה מטופל לפי עקרונות כירורגיים בסיסיים ומקובלים, אין ספק בכך שלא היינו מגיעים לתוצאות העגומות אליהן הגענו, וייתכן ולא הייתה נשארת נכות כלל, או שנשארת נכות בשיעור 10% כפי שמוצאים לאחר שבר בקרסול".
מבית החולים סורוקה טרם התקבלה תגובה לידיעה.
לפניות לכתב: AzriA@ch2news.tv