הורים לתינוקת שנולדה עם מום חמור בלב תובעים מיליוני שקלים מקופת חולים כללית בטענה שרופאי הקופה התרשלו כשלא גילו בסריקת המערכות מום חמור בלב העובר. בתביעה שהגישו ההורים בבית משפט המחוזי מרכז הם טוענים כי אם היו יודעים על המום בלבו של העובר, הם היו מפילים אותו עוד בשלב מוקדם של ההיריון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בתביעה טוענים כי לאורך כל תקופת ההיריון ועד ללידה, שבוצעה בניתוח קיסרי, רופאי הקופה דיווחו לאם על עובר בריא לחלוטין. מומחה מטעם התביעה טוען כי בסקירת המערכות שנערכה בשבוע ה-19 להיריון, הרופא לא שם לב שהחדר השמאלי קטן מהחדר הימני - ואם היה מאבחן זאת, היה מפנה את האם לבדיקת אקו לב בה היו מאבחנים שישנה הצרת אבי העורקים ופגם במחיצה בין חדרי הלב.
יומיים לאחר הלידה, כשהתינוקת סירבה לאכול, היא אובחנה כסובלת מתסמונת Shone Complex - פגם חמור בלב ובעורק המוביל אליו. בגיל 16 ימים בלבד התינוקת עברה ניתוח לב פתוח במהלכו הותקן צנתר בלבה, וכעבור חודשיים וחצי עברה התינוקת ניתוח לב פתוח נוסף לאחר שבבית חולים שניידר אובחן פגם גדול בין פרוזדורי הלב. במהלך הניתוח השני התינוקת עברה החייאה, וכיום היא סובלת מנכות קרדיולוגית קשה עם בעיות נוירו-התפתחותיות שהובילו לניתוח לב פתוח שלישי במספר.
כעת טוענים ההורים כי אילו המום הלבבי היה זוכה להתייחסות הנדרשת ונבדק בהתאם, הם היו זכאים להפסיק את ההיריון לפי בקשתם - אולם האם קיבלה מהרופאים מצג שווא לפיו העובר בריא ומתפתח ללא דופי. משכך, הם דורשים מיליוני שקלים מקופת חולים כללית.
"רופאי הקופה התרשלו במהלך מעקב ההיריון, לא ביצעו הבדיקות כנדרש, לא אבחנו בממצאים שהתגלו ולא פעלו כמצופה מצוות רפואי", מציין עורך הדין דותן לינדנברג, העוסק בתביעות בגין רשלנות רפואית ומייצג את ההורים. "עקב מצבה הרפואי המורכב של התינוקת, התהפכו חייהם של הוריה. התינוקת לא תוכל לעבוד למחייתה וכל חייה תהיה תלויה בהוריה".
מקופת חולים כללית נמסר בתגובה כי "כתב התביעה התקבל רק לאחרונה, ותגובה תינתן על כך במסגרת ההליך המשפטי".
ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il