המספר האמיתי של עוברים בבחינת לשכת עורכי הדין נחשף: מוקדם יותר היום (שני) פורסם כי רק 32% מכלל הנבחנים שניגשו לבחינה שנערכה ב-24 ביוני בירושלים עברו אותה בהצלחה. אלא שמתברר כי מדובר בנתון לאחר התאמות שביצעו בלשכת עורכי הדין. מספר העוברים האמיתי נמוך בכשני שלישים, ועומד על 12% בלבד.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בלשכת עורכי הדין הבהירו כי שש שאלות נפסלו ובחמש מהן קיבלו יותר מתשובה אחת נכונה. רק אחרי ההתאמות הללו הגיעו לנתון שפורסם, 32% עוברים, שהינו שיא שלילי של כל הזמנים. ב-2017 עברו 49% מהנבחנים, אחרי התאמות, וב-2016 עברו את המבחן בהצלחה 54% מהנבחנים.
המספרים החריגים יצרו קרב גרסאות בין לשכת עורכי הדין לסטודנטים, שזועמים על מנסחי הבחינה. הסטודנטים טוענים כי מקשים עליהם בכוונה כדי למנוע את המשך הצפת השוק בעורכי דין וכן במטרה לדאוג לפרנסת עורכי הדין הקיימים. מנגד, בלשכת עורכי הדין מתעקשים כי המכללות מקבלות כיום מועמדים ללא בגרות או ציונים מספקים ובכך איכות הסטודנטים יורדת.
התוצאות מראות המשך של מגמת הקשייה משמעותית ברמת הבחינות, שבעבר אחוזי המעבר שלהן היו גבוהים בהרבה. השינוי גורם לכעס גדול בקרב רבים מהמתמחים, שטוענים כי הבחינות קשות מדי ובלתי הוגנות ונועדו מלכתחילה כדי להכשיל אותם.
לבחינת מועד קיץ 2018 ניגשו 2,930 מתמחים ומתמחות, אך 68% מהם נכשלו בבחינת ההסמכה של לשכת עוה"ד שמתפרסמות היום. 80% מהנבחנים הם בוגרי מכללות למשפטים, שרק 26% מהם עברו את הבחינה. 15% מהנבחנים הם בוגרי אוניברסיטאות, שהצליחו מעט יותר: לפי נתוני הלשכה, 40% מקרב המתמחים שלמדו באוניברסיטאות הצליחו לעבור אותה בהצלחה. 3% מסך הנבחנים למדו בחו"ל ורק אחד מהם הצליח לעבור את הבחינה בהצלחה.
מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "הודעת הוועדה הבוחנת מדברת בעד עצמה. אכן נפסלו 6 שאלות ולגבי 5 שאלות נוספות הוסף מסיח נוסף, כל זאת על פי החלטת הוועדה. מתוך כך ברור שאלמלא החלטת הוועדה אחוז הנכשלים היה גבוה יותר".