היועץ המשפטי הגיש היום (שני) לבג"ץ מטעם המדינה את התגובה לעתירה הנוגעת לרישום אבות חד-מיניים בתעודת הלידה של ילדיהם המאומצים, ובה הוא תומך בבקשה לרישום שני השמות בתעודת הלידה. "הימנעות מרישום שני ההורים במקרה זה לוקה בפגיעה בטובת הילד המאומץ, בשוויון בין זוגות הטרוסקסואליים וחד-מיניים, ובין ילדים מאומצים בתאים משפחתיים אלה - וזאת ללא תכלית ראויה לכך", נכתב.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בתגובה מבהיר היועץ המשפטי כי שינויים בתעודת לידה מבוצעים רק במקרים של פונדקאות או אימוץ – מקרים בהם ההורות הביולוגית אינה רלוונטית. "מדובר בשאלות משפטיות של פרשנות החקיקה ויישומה בשוויון, ולא בהכרעה חברתית ערכית", נכתב. עוד הבהיר היועץ כי התגובה אינה עוסקת בהתרת אימוץ על ידי בני זוג חד-מיניים, או ברישומם במרשם, בתעודת הזהות ובתמצית הרישום – סוגיות שכבר נידונו בעבר.
בתגובה מדגיש היועץ כי עמדת שר הפנים דרעי אינה מתאימה לעמדתו שלו – דרעי מתנגד לרישום שני אבות בתעודת הלידה בטענה כי הדבר אינו משקף את המצב העובדתי (שכן לילד או לילדה הורים ביולוגיים אחרים), ומתייחס גם לעובדה שמדובר בנושא הנוגע למבנה המשפחה בישראל. עם זאת, השר הודיע כי יפעל בהתאם לתיקון החוק ככל שייקבע.
באוגוסט האחרון הצהיר היועץ בדיון סגור כי באופן אישי, הוא תומך באימוץ לזוגות חד-מיניים - אז אמר כי זוהי דוגמה למקרה בו יש לו עמדה אישית שעומדת בניגוד לדעת הממשלה והחוק. עם זאת, הבהיר כי הוא מחויב לעמדת הממשלה וקודם כל לחוק, ולכן דעתו האישית לא רלוונטית.
נושא האימוץ על ידי זוגות גאים עורר סערה בקיץ האחרון, לאחר שהמדינה פרסמה את עמדתה כי היא מתנגדת לאימוץ ילדים על ידי זוגות חד מיניים. תשובת המדינה הוגשה בתגובה לעתירה לבג"ץ, ובה נכתב כי במקרה של ילד שנמסר לאימוץ, העברתו לזוג גאה עלולה להוות "מטען". בעקבות הסערה הודה שר הרווחה חיים כץ כי "הניסוח היה כושל" ופנה לבג"ץ בבקשה למתן הארכה לטובת "בחינה מחודשת של הסוגייה", לאחריה הצהירה המדינה כי עד אמצע השנה הנוכחית תחוקק חוק שישווה את זכויותיהם של זוגות חד-מיניים בתחום לאלו של זוגות הטרוסקסואליים.