בית המשפט העליון החמיר היום (רביעי) את עונשו של סגן המפכ"ל לשעבר ניסים מור והטיל עליו עונש מאסר של 4 חודשים שירוצו בעבודות שירות. בספטמבר 2016 הורשע מור בשורה של הטרדות מיניות וכחצי שנה לאחר מכן נגזר דינו שכאמור, הוחמר היום.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בפסק הדין קבע בית המשפט בראשותו של השופט נעם סולברג כי "מעשי המשיב (ניסים מור), בהם הודה, משקפים תמונת מצב עגומה וקשה של פעולה ממושכת וחוזרת מצדו כלפי השוטרות המתלוננות לאורך תקופה ארוכה. זאת, תוך ניצול מעמדו ותפקידו בניסיון ליצור קשר אישי ואף מיני עם המתלוננות, כולן שוטרות שדרגתן נמוכה משלו, שתיים מהן אף שוטרות זוטרות, באופן שמנע מהן לסרב לו באופן נחרץ".
עוד קבעו שופטי העליון כי "על רקע זה יש טעם רב בעמדת הפרקליטות לפיה לנוכח מעמדו הבכיר כמי ששימש שני בתפקידו למפכ"ל המשטרה, פיקד על אלפי שוטרים וניצל את רום מעמדו לביצוע עבירות בשוטרות הכפופות לו, עלולה מידת עונשו לשמש סמן עליון לענישה בעניינם של בכירים, בין במשטרה ובין בשירות הציבור בכלל".
"בנסיבות אלה", הוסיפו, "קביעת נורמה עונשית הולמת היא עניין בעל משמעות ציבורית חשובה החורגת במובהק מעניינו הפרטי והאישי, במקום בו לא ניתן לאתר בפסיקה נורמת ענישה נוהגת ומקובלת".
פרקליטו של סגן המפכ"ל לשעבר, עו"ד מיכה גבאי, מסר בתגובה כי "צר לי שבית המשפט העליון חרג מההלכות המשפטיות לפיהן לא נותנים רשות ערעור על קלות העונש, במיוחד שהיה הסדר טיעון. נראה כי בעניינו של הסמפכ"ל לשעבר נחצו כל הגבולות והמסר שיוצא היום מבית המשפט הוא שאין משקל או משמעות ללקיחת אחריות או חיסכון בהיעדר המתלוננת או בהגעה להסדר טיעון. אדרבא, מי שמנהל משפט עד תום מתוגמל - ראה פרשת ניסו שחם לדוגמה".
עו"ד יונית נחום, שמייצגת את השוטרת בתביעה האזרחית נגד מור מסרה בתגובה: "אנו מברכות על החמרת עונשו של ניסים מור. כולי תקווה שהחלטת בית משפט העליון תהווה אבן דרך לבתי המשפט בבואם לגזור את עונשם של עברייני מין, וכי הפיצוי שתקבל מרשתי בתביעתה האזרחית יהיה הולם אף הוא את חומרת המעשים והשפעתם על חייה".
סגן מפכ"ל המשטרה לשעבר הורשע במסגרת הסדר טיעון ובהתאם להודאתו בספטמבר 2016 בהטרדה מינית ובהפרת אמונים. שופט בית המשפט השלום בבאר שבע רון סלוקין הרשיע אותו והורה כי מור יישלח לתסקיר מבחן. כחצי שנה לאחר מכן נגזרו על מור 400 שעות שירות לציבור ופיצוי של עשרת אלפים שקלים לכל אחת מהמתלוננות - שלוש בסך הכול.