עימות חריג התרחש בבג"ץ הערב (שלישי) בין משפחות שכולות למשפחות מחבלים: בבית המשפט העליון התקיים דיון נוסף בנושא החזקת גופות מחבלים על ידי המדינה, ובתוך אולם בית המשפט היו משפחות שכולות ומשפחות מחבלים. קרובי מחבלים שנכחו בדיון התפרצו לדבריו של אב שכול ובמקום התעוררה מהומה: השופטים עזבו את האולם והדיון פוצץ, כל זאת בזמן שהמאבטחים מנסים להפריד בין הצדדים. הערב שודרו במהדורה המרכזית צילומים מהעימות באולם בית המשפט ובמסדרון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המשפחות השכולות מפורום "בוחרים בחיים" ביקשו לאפשר למדינה להחזיק מחבלים לצורכי מיקוח, וזאת אחרי שהשופטים שלחו את המדינה בהחלטתם הקודמת לחוקק חוק בעניין. לקראת סוף הדיון ביקש הרצל חג'אג', אביה של שיר חג'אג' ז"ל שנרצחה בפיגוע הדריסה בארמון הנציב יחד עם שלושה חיילים נוספים, לומר כמה מילים לשופטים.
כשחג'אג' החל לדבר, משפחות המחבלים התפרצו לדברים ובמקום פרצה מהומה. המשפחות השכולות ומשפחות המחבלים התנצחו באולם גם לאחר שהדיון פוצץ ומאבטחי בית המשפט ניסו להפריד בין הצדדים. המהומה כללה הפעלה של אלימות פיזית של ממש מצד קרובי המחבלים: אם של מחבל, שגופתו מוחזקת בידי ישראל, משכה בשערה של מרב חג'אג (אימה של שיר ז"ל).
"איזה זכויות, איזה זכויות כשמאבדים משפחה? איפה הזכות של הבת שלי לחיות? תתביישו!", צעקו נציגי המשפחות השכולות לעבר משפחות המחבלים, "בושה וחרפה! לכו! צאו החוצה, בושה וחרפה!". כשהמהומה הגיעה למסדרון אמר אחד הנוכחים: ""לא ייאמן, לא ייאמן, משפחות מחבלים מרחיקות משפחות שכולות לתוך האולם".
"מדובר באבסורד שאין שני לו", ציין הרצל חגאג' בהתייחס לאלימות שהופעלה נגדו ונגד משפחתו. "לא צריך לאפשר למשפחה שמתגאה ושחינכה את בנה לרצח ושנאה של ישראלים מקום קבורה מכובד. זהו פרס לטרור. כל גופה של מחבל צריכה להיזרק לים כמו שארה"ב עשתה עם הגופה של בן לאדן".
מתן פלג, יו"ר אם תרצו שליווה את המשפחות בבית המשפט, מסר הערב: "אם היה צריך הוכחה נוספת לכך שמשפחות המחבלים תומכות ברוצחים שיצאו מקרבן הרי שבדיון בבג"ץ ראינו זאת ביתר שאת. כאשר הן צובאות על פתח בית המשפט העליון מדובר בהזייה גדולה שבעתיים. מציאות בה משפחות שכולות מותקפות פיזית על ידי משפחות מרצחים בבית המשפט העליון של מדינת ישראל הוא מצב שאסור לקבל בשום אופן. פשוט בושה".
ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו קרא לצעדים מיידיים בעקבות התיעוד: "קידום מיידי של עונש מוות למחבלים, שלילת הזכויות המופלגות של האסירים הביטחוניים ומניעה מקרובי משפחות המחבלים מלהגיע לדיוני בית המשפט. זו הדרך להוציא את האויר ממשפחות המחבלים החצופות שהוכיחו שוב שאצלהם הרצח והאלימות זו האג'נדה. ובינתיים, בני משפחות המחבלים שהתפרעו צריכים להצטרף לקרובי משפחתם בכלא".