המשנה לנשיאת בית המשפט העליון סלים ג'ובראן נפרד היום (חמישי) מעמיתיו ומהמשכן בטקס חגיגי לרגל פרישתו. כנהוג לפי המסורת, ג'ובראן הקריא פסק דין אחרון כשופט – ובחר בהחלטה בעתירה בנושא פונדקאות לזוגות חד-מיניים והורים יחידניים. ג'ובראן הודיע כי לאור הצעת החוק שהוגשה בכנסת בנושא, הוא ועמיתיו שופטי העליון החליטו לדחות את ההכרעה בנושא בשישה חודשים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"קיימנו שני דיונים בעל פה, בעתירה הושלמו כל הטיעונים בכתב ומלאכת כתיבת פסק הדין הייתה בעיצומה ואף הייתה על סף הכרעה", הסביר ג'ובראן. "ואולם, משהתבשרנו כי ביום 17.7.2017 עברה בקריאה ראשונה בכנסת הצעת חוק לתיקון חוק הפונדקאות, הצעת חוק אשר נוגעת בין השאר להיקף הגישה להסדרי הפונדקאות בישראל, מצאנו כי טרם הגיעה העת להכריע הכרעה סופית בעתירה".

אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
ההכרעה בנושא נדחתה בחצי שנה | צילום: רויטרס, חדשות

 

השופט הפורש הבהיר כי בעקבות תחילת הליך החקיקה בכנסת, הוחלט לדחות את ההחלטה בעתירה שהוגשה לפני שנתיים על ידי עמותת "אבות גאים" ומספר ארגונים נוספים, שדרשו לחייב את המדינה לאפשר גם לזוגות חד מיניים ולהורים יחידניים לעבור הליך פונדקאות. "לאור החשיבות הדמוקרטית בכיבוד מרחב הפעולה של המחוקק, יש לאפשר לכנסת למצות את הליך החקיקה", אמר. 

עם זאת, הוא הבהיר כי הצעת החוק אמנם צפויה לשנות את ההסדר הקיים בנושא הפונדקאות, אך היא אינה מספקת מענה לכלל טענות העותרים. "החלטנו להורות למשיבות להגיש הודעה מעדכנת בתום שישה חודשים על אודות התפתחות הליך החקיקה", ציין.

"ההסדר הקיים אינו עולה בקנה אחד עם עקרון השוויון"

"בחוות הדעת הראשית שנכתבה על ידי", המשיך ג'ובראן והוסיף כי חוק הפונדקאות במתכונתו הנוכחית על פניו מפלה זוגות חד-מיניים וגברים ונשים יחידניים. "ההסדר הקיים כיום אינו עולה בקנה אחד עם עקרון השוויון ועם הערך החוקתי של כבוד האדם ושנעדר בסיס מחקרי מבחינת טובת הילד", הסביר.

החוק היום קובע כי רק בני זוג שהם גבר ואישה רשאים לערוך הליך של פונדקאות בישראל. כלומר, החוק מותיר את הזוגות החד מיניים והורים יחידניים בחוץ. ועדה שמונתה על ידי משרד הבריאות אמנם המליצה בעבר לתת גם לגברים יחידניים לעבור את ההליך, אך ההמלצות לא יושמו בפועל. הצעת חוק בנושא עברה בכנסת הקודמת בקריאה ראשונה, אך לא קודמה מעבר לכך בשל התפזרות הכנסת.

בבירה מצפים לכ-10,000 משתתפים במצעד הגאווה, שמתקיים השנה בסימן הקשר שבין הדת לקהילה הגאה. שנתיים לאחר הרצח של שירה בנקי, במהלך המצעד ובצל האירועים הביטחוניים בהר הבית בשבועות האחרונים - במשטרה לא לוקחים סיכונים ונערכים בכוחות גדולים: כ-1,000 שוטרים גלויים וסמויים ייפרסו לאורך תוואי המצעד במספר מעגלי אבטחה שכוללים איתור חריגים, בלשים סמויים, מצלמות וטכנולוגיות מן האוויר. הרחובות המובילים למצעד ייסגרו לתנועה כבר מהשעה 16:00 וצפויים שיבושי תנועה.