כמה שעות עובדת שרה נתניהו בחודש? המידע נחשף: עיריית ירושלים העבירה מידע על נתוני העסקתה של רעיית ראש הממשלה, בתשובה לעתירה של עו"ד אלעד מן בשם העיתונאי בן כספית מ"מעריב". על פי המידע שהועבר לכספית, בחודש ספטמבר 2016 עברה שרה נתניהו מחצי משרה לשליש משרה - כך פרסם הערב כספית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בממוצע, עבדה רעיית ראש הממשלה 60.25 שעות בחודש בשנה האחרונה. לפי הדוח "שעות העבודה אינן כוללות היעדרויות מסיבות מוצדקות". עוד נכתב בתשובה לכספית כי העסקתה של שרה נתניהו החלה בדצמבר 2005. כמו כןד פורט מספר השעות הכולל שעבדה רעיית ראש הממשלה בכל חודש בין דצמבר 2015 (85.5 שעות סך הכל) לנובמבר 2016 (57 שעות).
הנתון הנמוך ביותר נרשם באוגוסט 2016 (21 שעות ורבע) והגבוה ביותר – 99.25 שעות במרס 2016. "לא היו הפסקות עבודה ב-12 החודשים שקדמו להגשת הבקשה", הדגישו בעיריית ירושלים.
בדצמבר 2016 פנה כספית לעיריית ירושלים ולממונה על חופש המידע בעירייה, וביקש נתונים על תנאי ההעסקה של רעיית רה"מ בעירייה כפסיכולוגית חינוכית: לאחר שסורב, הגיש עתירה לבית המשפט באמצעות עורך דינו אלעד מן - ובחודש שעבר נעתר בית המשפט חלקית לבקשתו של כספית וקבע כי תוך 30 יום תצטרך העייריה למסור מידע על תנאי העסקתה: המידע לא כולל את פירוט השעות שעבדה שרה נתניהו בכל יום והמוסד שבו הועסקה.
בית המשפט: "לא מדובר בעובדת רגילה"
בעתירתו טען כספית כי יש לפרסם את המידע בהתאם לחוק חופש המידע, וכי קיימים 3 נימוקים לחשיפת המידע מבחינת העניין הציבורי. הראשון הוא מתן האפשרות לבחון את מסוגלותה של נתניהו לבצע את תפקידה תוך התחשבות בהתחייבויותיה כרעיית רה"מ. הנימוק השני הוא בחינת התגמול שמשולם לה מקופת משלם המיסים ומתקציב העיירה וטיב השירתים שניתנים על ידה.
הנימוק השלישי שציין כספית הוא "בירור הספק האם המשיבה כשירה ומסוגלת למלא תפקיד של פסיכולוגית, נוכח פרסומים נוספים באשר לכשירותה לעמוד לדין, בקשר לחשדות הנבחנים נגדה". כספית ציין כי לא מדובר בעתירה קנטרנית, אלא במידע ציבורי שיש לפרסמו וציין לשם כך את הזכאות שיש לבת זוגו של רה"מ לתשלום הוצאות שונות מקופת המדינה.
העירייה והממונה על חוק חופש המידע טענו כי המידע יפגע בפרטיותה וציינו כי "שכרו של אדם כעובד הוא מהעניינים המובהקים הנופלים בגדר ענייניו הפרטיים", וציינו כי היא אינה נחשבת נושאת משרה בכירה המחויבת לחשוף את שכרה. "בשל היותה רעיית רה"מ, וכדי להימנע מפגיעה בביטחונה האישי ובשלומה, אין למסור את המידע", טענה העייריה.
שרה נתניהו ביקשה מצידה לדחות את העתירה בשל "היריבות האישית והשנאה היוקדת" עם כספית, שמגיעה לדבריה לכדי רדיפה, והוסיפה כי מדובר בניסיון לפגוע בה ובראש הממשלה. השופט, ארנון גראל, קבע כי המידע לא חושף את שעות העבודה או את ימי העבודה בבתי הספר, ולכן לא מאפשר מעקב אחריה ולא פוגע בביטחונה. עוד קבע השופט כי המידע לא מלמד על שכרה ולכן הפגיעה בפרטיות היא "מתונה". "אין להתעלם מכך שלא מדובר בעובדת רגילה, אלא לדמות ציבורית מוכרת, ולכן נקודת האיזון מצויה במקום המחייב מסירת מידע חלקי".