בג"ץ דחה היום (ראשון) את עתירתו של הפעיל החברתי אייבי בנימין שביקש מבית המשפט לחייב את המשטרה לחקור את ראש הממשלה נתניהו באזהרה בתיק כלי השיט והצוללות. "כפי שחזר והבהיר בית משפט זה פעמים אין ספור בעבר", נכתב בהחלטה. "אין הוא משים שיקול דעתו חלף זה של רשויות החקירה והתביעה, אלא במקרים חריגים ביותר".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בנימין טען בעתירה כי די במידע שידוע לציבור עד כה על מנת לבסס חשד סביר שמצדיק פתיחת חקירה נגד ראש הממשלה. בנימין אף פירט עובדות ופרטים שפורסמו בכלי התקשורת על מנת לבסס את טענתו. בנימין טען כי ההחלטה שלא לחקור באזהרה את נתניהו היא "בלתי סבירה באופן קיצוני".
בתשובה טענו היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה וראש הממשלה כי מטרת העתירה היא להעביר את כל הליכי החקירה בפרשה תחת ביקורת של בית המשפט. עוד טענו כי במידה ויענו לבקשת העותר הפעולה תפגע באופן קשה בחקירה. ראש הממשלה אף טען כי הדרישה לפתוח בחקירה פלילית בהיעדר תשתית ראייתית - חותרת תחת שלטון החוק.
"דין העתירה להידחות על הסף", קבע בג"ץ ופירט. "בשל היעדר עילה להתערבות באופן ניהול החקירה על ידי רשויות אכיפת החוק". בהמשך אף צוטטו את ההחלטה בעתירה דומה שהוגשה בנוגע לחשיפת שיחותיו של ראש הממשלה עם מו"ל ידיעות אחרונות.
"אין דרכו של בג"ץ להתערב בחקירה עודנה מתנהלת"
בית המשפט הדגיש כי אין זה מתפקידו להחליף את שיקול הדעת של רשויות החקירה והתביעה. "על אף ניסיונות העותר לעטות על טיעוניו אדרת אחרת, זהו למעשה הסעד המבוקש בעתירה", נכתב בהחלטת בג"ץ. "מקרה זה לא בא בשערי אותם מקרים חריגים המצדיקים התערבותו של בית משפט זה".
לבסוף העירו שופטי בג"ץ על העתירות הרבות שהם מקבלים בעניין רשויות החקירה והתביעה. "גם העתירה הזו שבמסגרתה מתיימר העותר להשיא עצותיו למשטרה ולפרקליטות כיצד לנהל את החקירה", כתבו השופטים. "בית משפט זה אינו מחליף את רשויות החקירה ואכיפת החוק. אין דרכו של בג"ץ להתערב בחקירה עודנה מתנהלת".