פרשת "פינטו-ברכה" לא דועכת, במיוחד לאחר השחרור השנוי במחלוקת: היום (שני) החליטה ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר לקצר את עונשו של הרב יאשיהו פינטו, שייצא מהכלא כבר ביום ראשון. במשפחתו של תנ"צ אפרים ברכה ז"ל, מקורבו לשעבר של פינטו שהקליט אותו והוביל להרשעתו, זעמו על המהלך: "שמענו בתדהמה את החלטת ועדת השחרורים. לאחר שהפקירה המדינה את אפרים יקירנו בחייו, הפקירה אותו היום המדינה פעם נוספת גם במותו".
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במשפחת ברכה טענו כי "ההחלטה שולחת מסר חמור לכל קציני ישראל ושוטריה, שאל להם לדווח על הצעות שוחד אלא להתעלם, שכן העבריינים לא באמת יבואו על עונשם הראוי". עם זאת, סיכמו מקורבי הקצין הבכיר והמוערך ששם קץ לחייו במהלך המשפט של פינטו, כי "נחמתנו היחידה הינה שאת הדין האמיתי ייתן פינטו בבית דין שלמעלה, שם התנצלויותיו השקריות לא יעמדו לו".
ועדת השחרורים, שקיבלה את ההחטלה השנויה במחלוקת לשחרר את פינטו כשבעה חודשים לאחר כניסתו לכלא, ציינה כי השיקול העיקרי שהנחה אותם בהחלטה היה מצב בריאותו הרעוע של הרב פינטו. הרב ייצא מחומות הכלא כבר ביום ראשון הקרוב, ה-25 בספטמבר. יש לציין כי בחודש אוגוסט דחה נשיא המדינה ראובן ריבלין את בקשתו של פינטו לחנינה: חודשיים לאחר שנכנס לכלא, הגיש הרב בקשה לחנינה לנשיא המדינה עקב מצבו - אך ריבלין דחה אותה על פי המלצת שרת המשפטים איילת שקד.
ב-16 בפברואר התייצב פינטו במתקן הרפואי של השב"ס ברמלה, על מנת לרצות את שנת המאסר שנגזרה עליו. זמן קצר לפני כניסתו לכלא נסע הרב לבית חולים לצורך טיפול, ולאחר מכן התייצב בכלא איילון. כחודש לאחר שהחל לרצות את עונשו, ביקשו פרקליטיו של פינטו לשחררו - בטענה שמצבו הרפואי אינו מאפשר את החזקתו במאסר. הבקשה נדחתה אז על ידי ועדת השחרורים, שקבעה כי יש להשאיר את הרב בכלא.
במאי 2015 גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב על פינטו עונש של שנת מאסר אחת, לאחר דחיות רבות שנגרמו עקב מצבו הבריאותי, שבסופן הודה הרב בעבירות המיוחסות לו כחלק מעסקת הטיעון עליה חתם. הוא הורשע בעבירות של שיבוש מהלכי משפט, בהצעה לשוחד ובמתן שוחד לברכה, ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה. בנוסף נגזרו על הרב שנתיים מאסר על תנאי וקנס כספי בסך מיליון שקלים.