סוף לפרשת אילנה דיין וסרן ר': הרכב מורחב של תשעה שופטים בבית המשפט העליון החליט היום (חמישי) להותיר על כנה את הפסיקה הקודמת בנושא - ולפיה לא היה משום לשון הרע בכתבה ששידרה אילנה דיין בתכנית "עובדה" נגד סרן ר'. בתגובה אמר האחרון כי הוא מאוכזב מהחלטת בית המשפט וכי לטענתו, "אילנה דיין לא פעלה בתום לב. היא חצתה את הגבול ולא הייתה לעיתונות אחראית. צר לי שבית המשפט העליון לא אימץ את החלטת המחוזי".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תחילת הפרשה הסבוכה באוקטובר 2004, אז נורתה הילדה הפלסטינית אימאן אל האמס למוות. כחודש וחצי לאחר התקרית שודרה הכתבה המדוברת בתכנית "עובדה". במוקד הכתבה עמדה השאלה "האם בוצע וידוא הריגה בגופתה של ילדה בת 13 שנהרגה ברפיח?". במקביל הוגש נגד סרן ר' כתב אישום בבית הדין הצבאי, אך כשנה לאחר מכן הוא זוכה מכל האישומים נגדו.
בעקבות שידור הכתבה החליט סרן ר' להגיש תביעת דיבה נגד דיין והזכיינית טלעד. בדצמבר 2009 קיבל בית המשפט המחוזי בירושלים את תביעתו של סרן ר' וקבע כי בכתבה היה משום פרסום לשון הרע. דיין וטלעד חויבו לפצות את סרן ר' בסכום של 300 אלף שקלים ולשדר הודעת התנצלות.
העליון ביטל את פסק הדין נגד דיין
חודש לאחר מכן הגישו אילנה דיין וטלעד ערעור על פסיקת בית המשפט המחוזי. בפברואר 2012 קיבל בית המשפט העליון את ערעורה של אילנה דיין וקבע כי העובדות שעליהן הושתתה התכנית היו "נכונות לשעתן". בהחלטת בית המשפט נכתב כי "דיין הסתמכה בשעתו על מקורות מהימנים, לרבות כתב אישום שהוגש ביום שידור הכתבה נגד סרן ר' ואף האמינה בנכונות הדברים".
עם זאת דחה בית המשפט את ערעורה של טלעד וקבע כי הכתבה אומנם לא כללה לשון הרע, אך הפרומו ששודר היה בעייתי, ודרך הצגת הדברים בו יצאה מגדר גבולות ההגנה על חופש הביטוי. למרות הדברים, הקנס שהוטל על הזכיינית הופחת ל-100 אלף שקלים ובוטלה ההוראה לשדר הודעת התנצלות.
במרס 2012 הגיש סרן ר' בקשה לדיון נוסף על הכרעת בית המשפט העליון. בהחלטה שהתקבלה היום קבעו שמונה שופטים, בהם נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס, שיש להותיר על כנה את ההחלטה הקודמת ולפיה לא הוכח זדון בפרסום והמפרסם האמין בדברים שפירסם. השופט אליקים רובינשטיין התנגד להחלטה.
בת 13 נורתה למוות סמוך למוצב גירית
במוקד המחלוקת בין הצדדים עמד אירוע שהתרחש במוצב גירית בדרום רצועת עזה ב-2004. סרן ר' שירת אז כמפקד הפלוגה המסייעת בגדוד שקד של חטיבת גבעתי. הילדה אימאן אל האמס, תושבת רפיח בת 13, זוהתה באיחור כשהיא קרובה מאוד לשער המוצב, והחיילים פתחו באש לעברה. לאחר מכן רץ סרן ר' לעבר שער המוצב ווידא את ההריגה.
האירוע זכה לסיקור תקשורתי נרחב שלווה בביקורת חריפה כלפי סרן ר' ובאווירה עוינת כלפי אופן התנהלותו. סרן ר' הושעה מתפקידו ובשלב מאוחר יותר גם נעצר והוגש נגדו כתב אישום בבית-הדין הצבאי. כשנה לאחר התקרית זוכה סרן ר' מכל האישומים נגדו בבית הדין הצבאי.