התפתחות במשפט הטרור היהודי: בית המשפט קבע היום (שלישי) כי קיימות "ראיות לכאורה כבדות משקל ובעלות עוצמה" להוכחת אשמתו של הקטין בן ה-16, שהואשם בהריגת הפלסטינית עאישה ראבי באוקטובר 2018. עם זאת, בית המשפט קבע כי ניתן לשחרר אותו למעצר בית בפיקוח ועם איזוק אלקטרוני.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
השופט טרסי מבית המשפט המחוזי-מרכז קבע כי קיימות "ראיות לכאורה" נגד הקטין, שמואשם בהריגת האישה בנסיבות מעשה טרור, יידוי של אבן לעבר כלי תחבורה בנסיבות מחמירות בנסיבות מעשה טרור, חבלה במזיד ברכב בנסיבות מעשה טרור. "על גבי האבן שהושלכה לעבר הרכב, פגעה בראשה של המנוחה וגרמה למותה, נמצא, לצד DNA השייך למנוחה ולבעלה, גם פרופיל DNA של המשיב, ושלו בלבד", ציין השופט, "ממצאי DNA של שלושה אנשים בלבד: המנוחה, בעלה, שאין חולק שנגע באבן לאחר שזו פגעה באשתו, והמשיב".
עוד קבע בית המשפט: "איתור פרופיל ה-DNA של המשיב על גבי האבן מעיד לכאורה על כך שהמשיב עצמו בא במגע ישיר עם האבן, אותה אבן ממש אשר הושלכה לעבר המנוחה וגרמה למותה". בית המשפט קבע כי ראיה זו לבד, מבלי להתייחס ליתר הראיות המפלילות הקיימות, מהווה "ראיה כבדת משקל" לחובת הקטין, שבכוחה להביא בעתיד "ברמת סבירות גבוהה" להרשעת הקטין במיוחס לו. את ההסברים שהציעו פרקליטי הקטין לאופן הגעת ה-DNA של הצעיר לסלע כינה השופט "הסברים ספקולטיביים, תאורטיים ובלתי סבירים אשר אין בכוחם לאיין או להחליש את כוחה המפליל של ראיית ה- DNA".
"בנסיבות העולות מחומר החקירה, מתחייבת לטעמי המסקנה כי האפשרות שאותו מגע אשר הותיר את חותמו של המשיב על גבי האבן היה מגע אקראי קודם, שאינו קשור כלל ועיקר לאירוע המתואר בכתב האישום, הינה בלתי סבירה באופן מובהק", הוסיף. עוד עולה כי הקטין לא סיפק אליבי.
עוד התייחס השופט לכך שהנאשם שמר על זכות השתיקה בחקירותיו: "למעשה לאורך כל החקירות שנערכו לו מיום מעצרו ביום 30.12.18 ועד להגשת הצהרת התובע בתום החקירה כולה, עצם את עיניו ולא פצה את פיו במענה לשאלות שהוטחו בו על ידי החוקרים. ההסברים שמסר לכך, בנוגע לחוסר האמון בחוקרי השב"כ אינם משכנעים כלל ועיקר, שכן שתיקתו הסלקטיבית החלה עוד כשנחקר ביום 15.10.18, בטרם הפך לחשוד, ואילו שתיקתו הגורפת החלה עוד בטרם נחקר על ידי אנשי השב"כ". השופט ציין כי רק לאחר שנודע לקטין על הראיה המרכזית הוא "מסר לראשונה גרסה כבושה אשר משקלה בנסיבות אלה בוודאי אינו רב".
לפי השופט, "לשתיקה, לחוסר שיתוף הפעולה הגורף ולכבישת הגרסה השלכה כפולה במקרה זה, הן בחיזוק המסכת הראייתית לחובת המשב הן בהעצמת כוחה של ראיית ה- DNA. כל אלה יחדיו יוצרים לטעמי תשתית ראייתית לכאורית בעלת עוצמה, אשר בכוחה להביא בעתיד, לאחר שמיעת הראיות, בסבירות בלתי מבוטלת, להרשעתו של המשיב במיוחס לו בכתב האישום".
לאחר אמירות קשות אלו, בית המשפט דן גם במידת המסוכנות שנשקפת מהנאשם. לאחר שקבע כי מסוכנות הנאשם "גבוהה, גבוהה מאוד", החליט השופט שמעצר בית בפיקוח אלקטרוני ואנושי הדוק "מאיין את המסוכנות הגבוהה" - והורה על קבלת חוות דעת של יחידת הפיקוח האלקטרוני בשב"ס כדי לבדוק את יהתכנות התקנת האיזוק האלקטורני במיקום שהוצע. בפרקליטות ציינו כי אם הקטין יועבר למעצר בית, ישקלו ערעור לבית המשפט העליון.