יומיים אחרי שהפרקליטות הצבאית משכה את התיק נגד קצין וחייל צה"ל, שהואשמו ב"מעשה פזיזות ורשלנות" לאחר שירו בנער פלסטיני, נחשף תיעוד המקרה. בתיעוד ניתן לראות כיצד הצעיר, סמיר עווד בן ה-16, שהה במתחם הקיים בין שלוש גדרות.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
התקרית ארעה בינואר 2013, כשכוח צבאי ביצע מארב סמוך לגדר הביטחון. לאחר חמש שעות בהן שהו במקום, התקרבה קבוצת נערים פלסטינים שזרקו אבנים לעבר הכוח. בשלב מסוים חצה אחד הצעירים הפלסטינים אל מתחם הגדר. קצין וחייל שהבחינו בצעיר החלו לרוץ לעברו וקראו לו לעצור בעברית ובערבית. על פי כתב האישום, הצעיר הפלסטיני לא נענה לקריאות החיילים והחל לברוח על אחד השבילים הצמודים לגדר. בשלב הזה, כך על פי כתב האישום, ירה אחד החילים מספר יריות באוויר.
לאחר הירי המשיך הפלסטיני הצעיר בבריחה כשבשלב מסוים הסתבך בגדר התלתלית. לאחר שחילץ את עצמו והמשיך בבריחה, כתב האישום מתאר כיצד ירה אחד החיילים סמוך לגופו של הצעיר ושתי יריות נוספות לעבר רגליו. במקביל, הנאשם השני ירה חמש יריות לכיוון המנוח, לדבריו למטרות הרתעה. לפי כתב האישום, השניים פעלו בניגוד להוראות הפתיחה באש שכן הירי בוצע מחוץ למתחם גדר הביטחון. הצעיר נפצע מהירי, ובהמשך היום נקבע מותו.
בעקבות האירוע, הורתה הפרקליטות הצבאית על פתיחת חקירת מצ"ח, ורק לאחר שלוש שנים התקבלה ההחלטה להגיש כתב אישום נגד השניים. היות והשניים כבר סיימו את שירותם הצבאי, כתב האישום הוגש לבית משפט השלום בגין מעשה פזיזות ורשלנות. השניים טענו, מצדם, כי התנהלותם דווקא תאמה את הוראות הפתיחה באש שכן הצעיר נופל תחת ההגדרה "חשוד בביצוע פשע מסוכן", ומשכך יש להפעיל נוהל מעצר חשוד - הכולל גם ירי במקרה הצורך. עוד טענו כי הגשת כתב האישום מהווה אפליה, שכן עשרות תיקים דומים נסגרו ללא העמדה לדין של חיילי צה"ל.
ההחלטה על משיכת התיק התקבלה לאחר ששורת עדי תביעה הודו כי הנאשמים לא חרג מהוראות הפתיחה באש, שכן קיומה של גדר תלתלית נוספת מגדיל את "מרחב הגדר" לעומת הנטען בכתב האישום. בנוסף, ממידע שהגיע מדובר צה"ל עלה כי אכן מרבית חקירות מצ"ח שנפתחו בעקבות אירועים דומים לא הובילו להגשת כתב אישום.
"מהרגע הראשון סברנו שאין הצדקה להגשת כתב אישום", מסרו לאחר ההחלטה סנגוריהם של הנאשמים מטעם הסנגוריה הצבאית, רס"ן במילואים שלמה רכבי ורס"ן במילואים עידן פסח. "יש להצטער על כך שקצין מצטיין וחייל מצטיין, ששירותם הצבאי היה ללא דופי, נאלצו, שנים ארוכות לאחר שחרורם משירות, להתייצב פעם אחר פעם בבית המשפט, כנאשמים בהליך פלילי. יש לקוות כי הן הפרקליטות הצבאית והן זו האזרחית יפיקו הלקחים הדרושים מהליך זה ויימנעו בעתיד מניהול הליכים פליליים נגד חיילי צה"ל, כל עוד מעשיהם אינם עולים כדי עבירה פלילית מובהקת".