פרסום ראשון - התפתחות ב"פרשת 512": היום (שני) נרשמה התקדמות משמעותית במשא ומתן בין הפרקליטות לסניגורי הנאשמים בתיק 512 - כך נודע ל"החדשות". זאת, בעקבות החלטתו של ראש ארגון הפשע יצחק אברג'יל לרצות 30 שנות מאסר במסגרת הסדר טיעון.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אברג'יל ו-18 מאנשיו מואשמים במסגרת התיק בביצוע 3 מעשי רצח ועסקאות סמים בינלאומיות. אברג'יל מואשם גם בכך שהוא עומד בראש ארגון פשע רצחני. בין היתר הוא מואשם בניסיון החיסול של זאב רוזנשטיין בדצמבר 2003 ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, שנכשל וגבה את חייהם של נפתלי מגד, רחמים צרויה ומשה מזרחי, 3 אזרחים תמימים שנקלעו למקום.
הצדדים נמצאים בגישור ארוך אצל השופט גלעד נויטל בבית המשפט המחוזי בתל אביב. הצדדים דיווחו על המשא ומתן לבית המשפט. באחרונה דחה פרקליט המדינה שי ניצן את הצעת סנגוריו של אברג'יל, לפיה הוא ירצה 27 שנים בכלא.
דרישת הפרקליטות הייתה שהוא יסכים ל-35 שנים בניכוי 5 שנים, אותן ריצה כבר בכלא בארה"ב. הוא יודה בעבירה של הריגה - כלומר סעיף הרצח יימחק. כמה מבכירי ארגון הפשע של אברג'יל לא נתנו את הסכמתם ולכן הסיכום עדיין לא סופי. התנאי של הפרקליטות הוא הסדר טיעון כולל - עם כל הנאשמים.
בין הנאשמים בפרשה, שהפכה לחוד החנית של הרשויות במאבק בפשיעה, הם יצחק אברג'יל, מאיר אברג'יל, אבי רוחן, מוטי חסין, ריקו שירזי ו-14 עבריינים נוספים. עוד לפני 3 שנים הוגשו נגדם כתבי אישום בשורה של עבירות הכוללות, בין היתר, רצח, עבירות סמים, הלבנת הון ועוד.
על פי כתבי האישום, הנאשמים ומעורבים נוספים היו חברים בארגון פשיעה בינלאומי שפעל בישראל וברחבי העולם משנת 2002 ועד לשנת 2006 לפחות. במסגרת הארגון, הם ביצעו שורה של עבירות סמים במדינות שונות וכן עבירות אלימות חמורות בישראל, שמטרתן "לבסס את עוצמתם נגד יריביהם".
בכתב האישום שהוגש לבית המשפט מתואר כיצד במהלך 2002 התגלע סכסוך בין האחים יצחק ומאיר אברג'יל לעבריין זאב רוזנשטיין, על רקע החשד כי היה מעורב ברצח אחיהם יעקב אבוטבול. במסגרת הסכסוך רצחו לכאורה חברי ארגונם את פליקס אבוטבול, דוד ביטחון וחנניה אוחנה.
כמו כן הם הואשמו בכך שארגון הפשיעה ביצע עסקאות סמים חובקות עולם מסוגים שונים (קוקאין ואקסטזי) בכמויות עצומות - והפצתם ממדינות בדרום אמריקה לארה"ב, קנדה, ניו זילנד, אוסטרליה יפן וגם לישראל. היקף שווי ההברחות נאמד בכ-228 מיליון שקלים, זאת תוך שחברי הארגון מבצעים הלבנת הון ומס.
אותם כספים שהתקבלו מעסקאות הסמים שימשו לכאורה לרכישת כלי נשק שונים, מטעני חבלה, טילי לאו, אמצעי לחימה אחרים וכן עבור רכישת צרכי הארגון, אנשיו ומשפחותיהם. יחד עם כתב האישום הוגשה בקשה לחילוט נדל"ן, כלי רכב, חשבונות בנק ומניות בשווי כולל של כ-45 מיליון שקלים.