בית משפט השלום בבאר שבע גזר הערב (ראשון) שנתיים מאסר בפועל על ח"כ לשעבר באסל גטאס, לאחר שהורשע במסגרת הסדר הטיעון שנחתם עמו ונחשף לראשונה בחדשות 2. השופטים קבעו כי במעשיו של חבר הכנסת לשעבר מבל"ד יש קלון, קנסו אותו ב-120 אלף שקלים וגזרו עליו בנוסף 18 חודשי מאסר על תנאי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בית המשפט ציין בגזר הדין כי "בשים לב להיקף הציוד וזהותם של מקבלי הציוד ונסיבות כליאתם אפשר לומר שמדובר בפוטנציאל ביטחוני בנסיבות מחמירות. הוא ניצל מעמדו כח"כ והאמון שנתנה בו השיטה הדמוקרטית ושירות בתי הסוהר. האמון שהופר הוא כלפי כלל הציבור ולא רק כלפי בוחריו. יש גם נזק אישי אפשרי של פגיעה באמון הציבור בחברי כנסת אחרים".
עוד הוסיף השופט כי "שיקול נוסף לחומרא נעוץ בתכנון המוקדם ובתעוזה. העובדה שהנאשם קיבל חבילות אטומות אינה סיבה מקלה. לקולא אשקול כי הנאשם לא עשה לביתו".
במהלך הדיון בית המשפט הודיע כי "לא נמהר לקבל את עסקת הטיעון", וגם במהלך החלטת גזר הדין אמרו השופטים כי "ההסדר מקל ביותר עם הנאשם ויש בו סטייה ממתחם הענישה הראוי", אך בסופו התקבל ההסדר "לא בלי היסוס".
ההסדר - וההודאה
על פי הסדר הטיעון, גטאס הורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים, מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור (על פי חוק המאבק בטרור), הכנסה של ציוד אלקטרוני לבית סוהר והעברתו והעברת מכתב האסור על פי פקודת בתי הסוהר. בנוסף, בית המשפט הרשיע את גטאס גם במרמה הפרת אמונים.
לפני יותר משבועיים הציגה הפרקליטות בפני בית המשפט את ההסדר. גטאס הודה בפני השופטים בסעיפים שבהם הואשם. במהלך הדיון ציין גטאס כי ידע שהועברו לו טלפונים ניידים אך לא את הכמות, וכי לא נבדק בכניסתו לכלא בשל החסינות שלו כחבר כנסת.
זמן קצר לפני הרשעתו הגיש גטאס באופן רשמי את התפטרותו מהכנסת. במשרד המשפטים הבהירו כי ידרשו להטיל על גטאס קלון "נוכח סוג העבירות, אופיין והנסיבות בהן נעברו". בנוסף, הפרקליטות צפויה לדרוש קנס כספי - עליו לא סוכם בהסדר הטיעון. גטאס הסכים להודות בהברחת טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים, להתפטר מהכנסת ולהישלח לשתי שנות מאסר בפועל.
"מהרגעים הראשונים אחרי שיצאתי מכלא קציעות ב-18 בדצמבר 2016 ועד ימים אלה, הייתי נתון למסע הסתה תוקפני, וגזעני אשר כלל הפצת שקרים מתוך המשטרה במטרה לייצר אווירה שביצעתי עבירות ביטחוניות חמורות", טען גטאס במסיבת העיתונאים שערך בנצרת - בהשתתפות חבריו לבל"ד, ח"כ ג'מאל זחאלקה וח"כ חנין זועבי.
"התקשורת סייעה בעשיית לינץ' בבית דין שדה, בעקבות זאת המערכת השלטונית עברה על שורה של קוים אדומים, וזאת רק משום היותי חבר כנסת ערבי", הוסיף. "בפעם הראשונה, הוסרה חסינות באיומים מחבר כנסת. מיד לאחר מכן, נעצרתי לחמישה ימים מבלי שנחקרתי באותה תקופה".