תפנית נוספת בחקיקת התאגיד: בית המשפט העליון הוציא הערב (ראשון) – שעות לפני תחילת שידורי תאגיד "כאן" – צו ארעי שמונע זמנית את ההפרדה בין התאגיד לבין "תאגיד החדשות". בכך למעשה מעכב העליון את המהלך שאושר בכנסת בקריאה שנייה ושלישית רק בשבוע שעבר – ובשלב זה לא ברור תחת איזה גוף ישודרו בערב מהדורות החדשות ברדיו ובטלוויזיה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בג"ץ ידון שוב מחר בצהריים בעתירות הרבות שהוגשו נגד פיצול התאגיד, לאחר שקיבל לידיו גם את תגובות המדינה בנושא. "מוצא בזאת צו ארעי המשהה את כניסתם לתוקף של תיקון מספר 8 ושל כל פעולה בהקשר אליו, וזאת עד להחלטה נוספת שתתקבל לאחר הדיון", כתבו השופטים חנן מלצר, יצחק עמית ונועם סולברג. בכך גם עוכבו פיטורי העובדים מתאגיד "כאן", בו אמורה להתבטל חטיבת החדשות, והעסקתם בתאגיד החדשות החדש.
בין העותרים: חברי הכנסת איתן כבל, סתיו שפיר ויעל כהן-פארן, תאגיד השידור עצמו ומנהליו, ארגון העיתונאים בישראל, עו"ד אלדד יניב, סמי עומר ואחרים. ח"כ כבל הסביר כי "פירוש הדבר הוא שמחר בבוקר יתחיל לשדר תאגיד השידור הציבורי "כאן" שידורים מלאים, לרבות שידורי חדשות ואקטואליה שיהיו באחריותו ותחת סמכותו". את העתירה הגיש כבל באמצעות עורכי הדין יובל יועז ודורון ברקת.
המדינה ביקשה היום מבג"ץ לדחות את הבקשות לצו ביניים "נוכח הפסיקה המושרשת שלפיה אין מקום להשעיית תוקפו של דבר חקיקה ראשית, וכן נוכח סיכוייה הנמוכים של העתירה להתקבל ולאור מאזן הנוחות".
בתגובת המדינה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין נחי בן-אור ושי כהן ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, "להשעיה של הוראת חוק, באמצעות צו-ביניים, נודעת מטבע הדברים משמעות מרחיקת לכת במרקם היחסים העדין וביחסי הכבוד ההדדי המתחייבים בין הרשות השופטת לרשות המחוקקת, קרי – פגיעה במעמדה החוקתי של הכנסת כרשות המחוקקת".
עוד ציינו בפרקליטות כי "בתקופה המיידית לא צפויים להתבצע שינויים בלתי הפיכים". בפרקליטות דחו את הטענה לפגיעה בזכויות העובדים והדגישו כי "הסמכויות שניתנו לתאגיד השידור הועברו במסגרת החוק לידי תאגיד החדשות, תוך שמירה על עצמאותו של תאגיד החדשות ותוך שימוש בכללי ממשל תאגידי הדומים במהותם לאלה שקיימים בעניינו של תאגיד השידור".