הסדר טיעון נחתם עם אלירן רוזנס, הנאשם המרכזי בפרשת לאומי קארד. על פי ההסדר, רוזנס יודה בסחיטה באיומים, פגיעה בפרטיות, קשירת קשר לביצוע עבירה, מרמה בנסיבות מחמירות, הפרת אמונים בתאגיד ועבירות נוספות. בתמורה, ירצה 11 שנות מאסר בפועל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
פרקליטו של רוזנס, עורך הדין בועז קניג, אישר את פרטי ההסכם. "זו פרשייה שרב הנסתר בה על הגלוי, וזאת ב-ה"א הידיעה", מסר, "בסופו של יום, לנוכח היקף העבירות, מדובר בענישה מאוזנת הנוטה לקולא".
ביוני האחרון הוגש נגד רוזנס, עובד לשעבר בלאומי, כתב אישום ממנו עלה כי בטרם עזב את חברת האשראי - החליט לנקום בה מכיוון שלא קיבל קידום, וגנב את מאגר הנתונים שלה על ידי העתקתו במטרה להפיק ממנו רווח כספי. יחד עמו נאשמו שני עובדי חברה נוספים, כבני 30, בכך שסייעו לו לבצע חלק מהעבירות.
לפי כתב האישום, רוזנס העתיק מידע של יותר ממיליון לקוחות לאומי קארד ויותר משני מיליון כרטיסי אשראי, תוך ניצול ההרשאה שהייתה לו לגשת למאגר כעובד החברה. לאחר העתקת המאגר, ניסו רוזנס ועובד נוסף לקבל במרמה בדרכים שונות מלאומי קארד כרטיסי אשראי של הלקוחות בצירוף קוד סודי ולמשוך באמצעותם מיליוני שקלים.
רוזנס והעובד הואשמו עוד בכך שקשרו קשר לסחוט את בנק לאומי ואת חברת הבת, לאומי קארד. לשם כך ובמטרה להקשות על איתורו, טס רוזנס לתאילנד, ובאמצעות חשבון דואר אלקטרוני פיקטיבי הודיע להנהלת בנק לאומי שהוא מחזיק במאגר מידע של הבנק, הכולל פרטים על אודות 1.5 מיליון לקוחות הבנק, ומעל 100 שדות נתונים על כל לקוח. הוא איים כי אם לא יגיעו עמו להסדר, במסגרתו ישולמו לו שלושה מיליון דולר תמורת השבת המאגר וגילוי פרצת האבטחה - יפרסם את המאגר או ימכור אותו דרך כלי התקשורת.