נשיא המדינה לשעבר יישאר מאחורי סורג ובריח: ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר החליטה היום (רביעי) לדחות את בקשתו של משה קצב, שהורשע באונס, לניכוי שליש ממאסרו ולשחררו מבית הסוהר כבר אחרי ארבע שנים וחצי. פרקליטיו של קצב הבהירו כי בכוונתם לערער על ההחלטה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בהודעה שפרסמה ועדת השחרורים נכתב: "הוועדה התרשמה כי האסיר תופס את עצמו כקורבן, עסוק בהאשמת גורמים חיצוניים במצבו, מתנהל עדיין בצורה כוחנית ועסוק בעצמו, בצרכיו, בהפסדיו ובמחיר שהוא ומשפחתו שילמו בלבד. גם לאור שאלות הוועדה, לא הביע האסיר חרטה ו/או אמפתיה כלפי נפגעות העבירה, אלא חזר וציין את המחיר הכבד שהוא שילם ומשלם".
"בפנינו אסיר המכחיש את העבירות שביצע, שממשיך וטוען לחפותו למרות פסקי הדין בעניינו וממשיך להיות עסוק בהוכחת חפותו כאילו לא היה כלל הליך משפטי", נמסר. "מדובר במי שלא עבר כל טיפול סביב העבירות שביצע ונפגעות העבירה הביעו עמדתן לשלילה בפני הוועדה".
עוד העריכו חברי הוועדה כי גם אם ישוחרר קצב ותוכן עבורו תכנית פרטית - "לא יהיה בכוחה למנוע המשך התנהלות לקויה, עיסוק אובססיבי בחפותו ואולי גם המשך פגיעה בנפגעות העבירה, ולא יהא בא למנוע את אותו סיכון שנקבע בחוות הדעת כלפי נשים".
"צר לי מאוד שהחברה שלנו, על כל מקבלי ההחלטות שלה, השתעבדה להלכי רוח שמנשבים בחוץ ומביאים לקבלת החלטות מהסוג הזה", אמרו לאחר ההחלטה פרקליטי קצב, עורכי הדין ציון אמיר, יהושע רזניק ושני אילוז. "אחרי שנים ארוכות בכלא אדם רוצה לחזור לביתו ולמשפחתו. הוא הגיב בכאב גדול להחלטה וחזר לתאו".
תזכורת: השתלשלות פרשת קצב
ביום הרשעתו של משה קצב, 30 בדצמבר 2010, אף אחד כמעט לא הימר שבית המשפט יילך עד הסוף עם המתלוננות, ירשיע את קצב כמעט בכל סעיפי האישום ויקבע שהוא עבריין מין סדרתי.
קצב המשיך לשמור על קור רוח בבית המשפט, אבל במעמד גזר הדין ב-22 במרס 2011, עם הכרזת השופטים על ההחלטה לשלוח את קצב לשבע שנות מאסר, נסדקה חומת האיפוק. קצב פנה לבני משפחתו בדמעות, קם על רגליו והתפרץ בזעקה לעבר השופטים: "טעיתם!".
גם ב-7 בדצמבר 2011, עם כניסתו לבית הסוהר, טען קצב כי הוא חף מפשע. "מוציאים אדם להורג היום", הוא אמר רגע לפני שדלת הכלא נסגרה מאחוריו. את המעמד המשפיל הזה של נשיא מדינה לשעבר שנכנס לכלא, ליוו עשרות ממקורביו שהשמיעו קריאות תמיכה לעברו.