איש העסקים אייל רביד, מבעלי רשת "ויקטורי" הגיב היום (ראשון) לתביעה מצד רמי לוי: "הסיבה האמיתי להגשת התביעה היא שרשת ויקטורי מוכרת מוצרים איכותיים יותר". רביד האשים את לוי בהאשמות חמורות ואמר כי הוא "עבריין סדרתי".
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני כחודש וחצי הגיש רמי לוי תביעה בסך 10 מיליון שקלים נגד רשת "ויקטורי", בה טען כי הוצג על ידם כאויב החקלאים וכי הם רקמו תכנית פעולה לפגוע בו וברשת הסופרים שלו.
בכתב ההגנה, שהוגש באמצעות עורכי הדין איתן ארז ורז מנגל, טען רביד כי הסיבה האמיתית להגשת התביעה נגדו היא "העובדה שרשת ויקטורי מוכרת לציבור מוצרים איכותיים יותר מאשר הסופרים של לוי ונותנת תמורה גבוהה יותר למחיר אותו משלם הצרכן". לדבריו, העובדה שויקטורי מגדילה באופן קבוע את נתח השוק שלה על חשבון רמי לוי, גרמה לו להגיש את התביעה המופרכת נגדם.
"הגיע הזמן לחשוף את פרצופו האמיתי של רמי לוי, שפועל באגרסיביות נטולת מעצורים, רמיסת החלש ללא כל עכבות, עושק חקלאים - מצפצף על החוק - והכל למען רווח אישי", כתב רביד. "לוי מיצב את עצמו כ'אביר הצרכנים', שנלחם כביכול לצורך קידום התחרות ולמען הוזלת מחירים, אולם בפועל מדובר באיש ריב ומדון, שפועל באגרסיביות שאינה יודעת שובע, תוך רמיסת מגזרים שונים בציבור שיש להם פחות נגישות לכלי התקשורת, וזאת לצורך האדרתו והשאת רווחים. כל זאת, באמצעות ביצוע עבירות פליליות חמורות וכלכליות ותוך ניצול לרעה של קשרי הון-שלטון".
"מרמה ועושק את החקלאים"
רביד הכחיש כי הוא עומד מאחורי קמפיין, ככל שקיים, של החקלאים נגד רמי לוי והרשת שלו, או מאחורי הפרסומים הנטענים בתקשורת. למיטב ידיעתו, טוען רביד, "חקלאים רבים מאוד אכן רוחשים טינה לרמי לוי והוא מהווה אחד הגורמים המרכזיים שבעטיים החקלאים מנסים לשווק את תוצרתם במישרין לצרכן".
"לוי עשה לו שיטה לעשוק מגזר אחד, ובדרך זו הוא יכול להרשות לעצמו לשווק סחורה במחירים סבירים ועדיין ליצור לעצמו רווחים מופקעים, תוך שהוא מנסה לצייר עצמו כמי שפועל לטובת הצרכנים", טען עוד רביד. "במרכז קליטת הסחורה החקלאית שמפעיל רמי לוי, מופעלת שיטה זדונית ונפסדת, כשתפקיד העובדים ה'ממיינים' הוא לרמות ולעשוק את החקלאים. וכך, חקלאי שמגיע מוקדם בבוקר עם משאיות סחורה, ממתין לתורו ואז נתקל באותו 'ממיין'. בהוראה שמגיעה מלמעלה, קובע הממיין שהסחורה הינה סחורה באיכות נחותה, וזאת ללא קשר לטיבה האמיתי. כך, המחיר שישולם בעדה הינו מחיר אבסורדי עד גיחוך, הנמוך לפעמים בעשרות מונים מהמחיר האמיתי, ומשקף לחקלאי הפסד או במקרה הטוב מחיר עלות".