העליון יקבע: האם אזרח ביזה את דגל ישראל? בית המשפט צפוי לדון בערעורו של אלחנן אסתרוביץ, תושב ירושלים שהורשע בשריפת דגל ישראל בגבעת התחמושת. אסתרוביץ' הורשע גם בהשחתת אנדרטאות זיכרון וריסוס כתובות נאצה באתר "יד ושם" - לטענתו, בשל "אידיאולוגיה אנטי-ציונית".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אסתרוביץ הורשע בבית משפט השלום וגם בערעורו לבית המשפט המחוזי. כעת הוא פונה לבית המשפט העליון בטענה כי מדובר במעשה שהינו בגבולות חופש הביטוי. "הפיכתו לקדוש מרוקנת אותו מתוכן", טענו פרקליטיו, יאיר נהוראי ואיתן להמן.
בית המשפט המחוזי אמנם ציין שמעשיו של הנאשם אכן חוסים תחת העקרון של חופש הביטוי, אך קבע גם ש"די בוודאות קרובה לפגיעה ממשית וקשה ברגשות הציבור על מנת להרשיע את מי שפגע בכבוד דגל המדינה". הבחינה המחודשת של הסוגיה הנפיצה בעליון עשויה לקבוע את יחסה של מערכת המשפט בעתיד למקרים דומים.
פגיעה בכבודו של דגל המדינה היא עבירה שעונשה עשוי להגיע לשנת מאסר בפועל. הצעת חוק שעברה בקריאה טרומית בחודש שעבר אף נועדה להחמיר את הענישה לשלוש שנות מאסר על אדם הפוגע בסמלי המדינה, בהם גם הדגל.
הסוגיה הרגישה של פגיעה בכבוד הדגל עולה על סדר היום הציבורי בכל פעם שאמן או אנרכיסט מבקש ליצור פרובוקציה. בשנה האחרונה עוררו סערות ברשתות החברתיות מקרים רבים. לאחרונה נחקר במשטרה האמן האמן אריאל ברונז שעלה לבמה בוועידת "הארץ" ותחב את דגל ישראל לישבנו לעיני הקהל. הוא נחקר במשטרה אך לא הוגש נגדו עד כה כתב אישום.