בני העדה האתיופית זועמים: ההחלטה של היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לסגור את תיק החקירה הפלילי נגד השוטר שהכה את החייל דמאס פקדה אינה מתקבלת על הדעת מבחינתם. בשיחה ראשונה עם השוטר שמעשיו הציתו את המחאה, הוא אומר כי בכוונתו להילחם על חזרה לשירות, זאת לאחר שכבר פוטר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"מתחילת המחאה, כל ממשלת ישראל ומשטרת ישראל לא שמה עלינו, ניסתה להשתיק אותנו", אמרה ענבר בוגלה, ממובילות המחאה בשיחה עם חדשות 2. "אפילו לדרישה הכי בסיסית שלנו הם לא נענו, שזה העמדת השוטר לדין. זה רק מוכיח לנו עד כמה הם לא שמים על קהילה שלמה".
מנגד אומר השוטר שהתיק בעניינו נסגר כי "אני חש הקלה מאוד גדולה. מלכתחילה האמנתי בצדקת דרכי. אני שמח שהנוגעים בדבר פעלו באופן מקצועי ואובייקטיבי, ולא באופן מוטה על ידי דעת הקהל. אני אלחם על זכותי לחזור לשרת במשטרה".
"תוצאה בזויה"
"ההחלטה של היועץ המשפטי פשוט שערורייתית", אמרה פנינה תמנו שטה, לשעבר ח"כית במפלגת יש עתיד. "לראות שוטר שהוא מכה לעיני כל מדינת ישראל. בסופו של דבר גם השוטר שניסה להפיל את התיק על אותו חייל מסכן, ועדיין אנחנו יוצאים עם תוצאה כל כך בזויה, כל כך הזויה".
וכך מנמק וינשטיין את ההחלטה לסגור את התיק: "לאחר שהשוטר ביקש מהחייל שוב ושוב לעזוב את המקום בגלל חפץ חשוד והחייל נמנע לעשות כן, הפעיל השוטר כוח ממשי כדי לפנותו, בתגובה היכה החייל את השוטר באגרוף".
"התגובה תגיע בקרוב"
בעקבות האירוע הזמין ראש הממשלה את החייל ללשכתו, ובנוכחותו גינה את המקרה. בעקבות תיעוד התקרית האלימה פיטר המפכ"ל יוחנן דנינו את השוטר. "פיטרתי אותו בכפוף לשימוע", אמר אז דנינו. "היו לו הרבה מאד טענות".
למרות שהשוטר פוטר מהמשטרה, נקבע בהחלטה כי לפי המלצת מח"ש השוטר יועמד לדין משמעתי. בכיר במטה הארצי הביע פליאה על תוצאות החקירה שהובילו להחלטה לא להעמיד את השוטר לדין פלילי.
הישראלים יוצאי אתיופיה מאיימים כעת לחזור לרחובות ולחדש את המחאה ההמונית שהגיעה לשיאה לפני כחודש, בסגירת נתיבי איילון והתנגשות אלימה בכיכר רבין. בני העדה מבטיחים: התגובה להחלטת היועמ"ש תגיע כבר בזמן הקרוב.
מהמשטרה נמסר בתגובה כי "החלטת מח"ש בעניין העברת החומר להמשך טיפול מחלקת משמעת אינה רלוונטית וזאת משום שההליך המשמעתי כבר הסתיים בפיטוריו של השוטר". עוד נמסר כי "מבלי להיכנס לצנעת הפרט נציין כי מדובר בשוטר שהיה בתקופת ניסיון והאירוע בסרטון היה רק מרכיב אחד מהנתונים שעמדו בבסיס פיטוריו".