"משפט שלמה" - גרסת 2015: תינוקת בת חצי שנה עומדת בלב מאבק משפטי בין שני הוריה הגאים, לסבית והומוסקסואל, שחברו לצורך הבאתה לעולם בהסכם שלטענת האם אינו חוקי ונכפה עליה. האב דורש משמורת משותפת על התינוקת וביטול דמי המזונות כפי שנכתב בהסכם ביניהם, בעוד האם טוענת כי האב פגש את בתו למשך שעות בודדות ודורשת לשמור על משמרות מלאה. בית המשפט צפוי להכריע בקרוב בהחלטה יוצאת דופן כיצד יגדלו השניים את בתם המשותפת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
השניים הכירו דרך אתר אינטרנט ייעודי למציאת שותפים להורות. באותה העת משפחותיהם טרם ידעו אודות נטיותיהם המיניות, למרות ששניהם ניהלו מערכת יחסים זוגית עם בני מינם. הם הסכימו להביא לעולם ילד משותף מבלי לנהל מערכת יחסים זה עם זו, ובשל הסתרת זהותם המינית החליטו לקיים טקס חתונה פיקטיבי על מנת לרצות את קרוביהם.
לטענת האישה, כשבוע ימים לפני מועד החתונה, נפגשו השניים במשרד עורכי דין כדי לחתום על הסכם שהוצג בפניה ככזה המשרת את האינטרסים של שני הצדדים. לדבריה, כשביקשה לבחון את סעיפי ההסכם, הזהיר אותה האב המיועד כשאמר: "או שתחתמי או שאין חתונה". בשלב זה נאלצה, כך לטענתה, לחתום על החוזה.
החתונה התקיימה בנוכחות 400 משתתפים וחודש לאחר מכן אושר ההסכם בבית המשפט, מספר נוסף של חודשים חלפו ולשניים נולדה התינוקת שלה ייחלו. על פי ההסכם, בגיל חצי שנה הייתה אמורה התינוקת לעבור למשמורת משותפת של שני ההורים, והאב יהיה פטור מתשלום מזונות עבורו מאותו הרגע ואילך. האם טוענת כי נקשרה לבתה ושהתינוקת עדיין יונקת, דבר שאינו מאפשר את המהלך.
בשיחה עם חדשות 2 Online, מסבירה האם כי אולצה לחתום על ההסכם שאותו היא מגדירה - לא סביר. "הייתי רווקה תל אביבית, לא ידעתי את המשמעות של לגדל ילדה בת חצי שנה", מספרת האישה, שביקשה מבית המשפט משמורת מלאה זמנית על התינוקת אך נדחתה. "מאז שהיא נולדה יש חילוקי דעות רבים על אופן הגידול שלה. למשל, הוא רוצה לחסוך ולא מוכן שהיא תלך לגן, כך ששלושה ימים היא תהיה אצל ההורים שלו ושלושה ימים בגן. הצעתי גם שנלך לטיפול מסודר שיסייע לנו להתגבר על המחלוקות".
עורכת הדין מתת פלסנר, המייצגת את האישה, סיפרה בשיחה עם חדשות 2 Online כי מרשתה לא הבינה את המשמעות של ההסכם וכי הוא לוקה בחוסר סבירות קיצוני. "ההסכם הושג בחוסר תום לב, לאחר שהאם עמדה תחת מכבש לחצים אדיר שהכניע אותה לחתום עליו, זאת בעוד שבעת החתימה, האם לא הייתה מיוצגת ואף לא זכתה לכל ייעוץ משפטי", אומרת עו"ד פסלנר. לטענתה, האב כלל לא בילה עם התינוקת מעבר לכמה שעות בודדות מאז נולדה, כך שההסכם למשמורת משותפת אינו הגיוני.
עו"ד הדין אירית רוזנבלום, מייסדת ומנכ"לית של ארגון "משפחה חדשה" מדגישה את מורכבות המקרה. "אחת הבעיות הקשות של אנשים שמאוד רוצים להביא ילד לעולם בדרך אלטרנטיבית היא שהם לא נותנים את דעתם לגבי העתיד המאוד מורכב שלפניהם, הם לא נותנים דעתם לפרטים הקטנים. בחלק מהמקרים הם רוצים להביא מהר את הילד ורק אחר כך חושבים על מלוא המשמעויות. זו דינמיקה שכעת נמצאת בחיתוליה, אלו מבנים חדשים של משפחה, בהם לרוב להורים אין עבר משותף ולעתים הם גם אינם מתכננים עתיד משותף. חשוב להתייחס למסע הזה בכבדות ראש, לא לחסוך בעלויות ולקבל ליווי משפטי לאורך כל הדרך".
האב ביקש שלא להגיב לטענות האם.
לפניות לכתב: azria@ch2news.tv